ES TV'YE KONUŞTU
Eskişehirspor Kulübünün başlattığı dosyakapat.com kampanyasını ve kulübün içinde bulunduğu son durumu, hafta sonu oynanan Eskişehirspor-Kırşehir Belediyespor maçı öncesi, ES TV maç öncesi özel yayınında değerlendiren Başkan Yardımcısı Mete Yılmaz, çok az paralarla kulübün borcunun kapatabileceği mesajını verdi.

KAPANAN BORÇ 36 MİLYON
Göreve geldikleri günden itibaren buldukları her kuruş parayla başta FIFA dosyaları olmak üzere indirim yapan yerli futbolcuların alacaklarını ödediklerini dile getiren Yılmaz, '4 aylık görev süremizde 33 milyon TL borcu azalttık. Kapatılan FIFA dosyaları sayesinde bu rakam bugün 36 milyon TL. Kur farkının etkisini net bir şekilde görüyoruz. Bugün elimizde 3 milyon TL gibi bir para olsa FIFA'da bulunan futbolcu alacak dosyalarını kapatmış oluruz' dedi.

KAMPANYA İLGİ GÖRMÜYOR
Yönetim olarak başlattıkları ve toplanacak parayla Trabzonspor kulübüne olan borcu kapatmak istedikleri dosyakapat.com hakkında da bilgi veren Yılmaz, 'Kampanyamız devam ediyor. 6 milyon TL hedefliyoruz fakat bugüne kadar 240 bin liraya yakın bir bağış yapıldı.

YÖNETİM ZİYARETLERE BAŞLIYOR
Beklediğimiz destekleri halen göremedik. Sivil toplum örgütlerinden, sanayi odasından, ticaret odasından, esnaf odalarından henüz destek görmedik. Şehrin ileri gelenlerinin bu kampanyaya katılım sağlaması gerekiyor. Mehmet Şimşek başkanımız ile bir çalışma yaparak ziyaretlere gideceğiz. Durumları anlatacağız. Katkıda bulunmalarını rica edeceğiz' dedi.

DOSYALARIN YÜZDE 70'İ KAPANIR
Trabzonspor dosyasının yanı sıra, ön görüşme yapılan ve alacaklarında ciddi indirim yapan birçok futbolcu olduğunu da aktaran Başkan Yardımcısı Yılmaz, 'Futbol ailesine kağıt üzerinde 100 milyon TL'den fazla borcumuz gözükmesine rağmen, bu borç çok düşük rakamlarla kapatılabilir durumda. Örnek olarak kulübümüzden 1 buçuk milyon TL alacağı olan bir yerli futbolcu 180 bin lira karşılığında borcunu sileceğini söyledi. Alacağının yüzde 12'sine borcunu silecek. Daha birçok futbolcuyla görüştük ve önemli indirim sözleri aldık. Biraz paramız olsa çok fazla iş yapacağız. 15 milyon lira gibi bir paraya ihtiyaç var. Bu paraya dosyaların yüzde 70'ini kapatırız' dedi.