5 aya yakın görev süreleri içinde yaptıkları icraatları anlatan Başkan Şimşek, 'Büyük iddialarla ve sözlerle göreve gelmedik. Biz olmak isteyenlerle bugünlere kadar geldik. Biz gizli kapaklı iş yapmıyoruz' dedi.
Şimşek, 'Eskişehirspor'u yönetebilir bir hale getirmek istiyoruz. Kapanma muhabbetlerinden sıkıldık. Güven ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Asla bu kulübü kapattırmayız. Tüm şehre sesleniyorum; 30 bin liralık dosya da var, 8 milyonluk dosya da. Biz para istemiyoruz, dosyaları kapatmalarını istiyoruz' şeklinde konuştu.

BAŞKAN ŞİMŞEK ES TV'DE KONUŞTU
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek, ES TV'de yayınlanan 90+3 programında gazeteciler Murat Dağtekin ve Erkan Midilli'nin sorularını yanıtladı.
Siyah Kırmızılı kulüpte 27 Temmuz 2021 tarihinde göreve gelen ve 5 aya yaklaşan dönemdeki çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Şimşek, şehrin kulübe sahip çıkmadığı bir dönemde göreve geldiklerini belirterek, bugüne kadar da onurlu bir şekilde armayı yere düşürmemek için çalıştıklarını söyledi.

BÜYÜK İDDİALARLA VE SÖZLERLE GÖREVE GELMEDİK
Şimşek yaptığı açıklamada, 'Seçim döneminde yönetim çıkmadığı için biz bu işi yaparız, bu armayı yere düşürmeyiz diye elimizi taşımızın altına koyduk. Gücümüzü bilerek yola çıktık. Bizden daha iyi durumda olanların olduğunu da biliyoruz. Yönetimdeki herkes Eskişehirsporlu olduğu için armamızın yere düşmemesi için göreve geldik. Büyük iddialarla ve sözlerle göreve gelmedik.

PUANI SİLİNEN TEK KULÜP BİZ OLDUK
Biz olmak isteyenlerle bugünlere kadar geldik. Görevimizin 4'üncü gününde -6 puan cezası ile karşı karşıya kaldık. Bunu iki gün içerisinde çözdük. 3 puanımızın silineceğini biliyorduk 6 puan silinmesin diye çok uğraştık.

BİZ GİZLİ KAPAKLI İŞ YAPMIYORUZ
Türkiye'de puanı silinen tek kulüp biz olduk. Biz dürüst kulübüz. Kimseyi kandırmadan TFF'ye başvurumuzu yaptık. Gekas, 'Akhisar'a imza vermedim' dedi. Ama Akhisar'ın ne hikmetse puanı silinmedi. Biz gizli kapaklı iş yapmıyoruz' dedi.

ESKİŞEHİRSPOR ADETA DENEME TAHTASI OLMUŞ
Türkiye Futbol Federasyonunun adil olmayan kararlar verdiğini, borç bataklığındaki kulüplere bir yaptırım uygulanmadığını ve Eskişehirspor üzerine bir takım oyunlar oynandığı mesajını da veren Başkan Şimşek, 'Ülke futbolunda denetleme eksikliği var. FIFA benim altyapıma transfer yasağı veriyor. Bunu TFF'ye sorduğumuzda 'biz itirazımızı yaptık' diyor. Futbolda Eskişehirspor adeta deneme tahtası olmuş durumda. Altyapıya transfer yasağı alan başka bir kulüp yok' dedi.

İLK KEZ MAÇA ÇIKAN VARDI
Göreve geldiklerinde ortada bir takım olmadığını ve altyapıdan oyuncularla bir takım kurduklarını da aktaran Şimşek, 'Tecrübesiz bir takımız. Daha ilk kez böyle maçlara çıkan futbolcularımız var. Altyapımız bomboştu. Pandemi nedeniyle iki sezona yakın top oynamayan U18 ve U-19 takım oyuncularımızı A takıma alarak profesyonel yaptık.

OYUNCULARI TANIYAN İSİMDİ
Sezon başında çocuklarımızı en iyi tanıyan Cem Karaca'ydı. Onu göreve getirdik. Sonra o kadar çok hakem hataları yaşandı ki. Her zaman söylerim futbol sadece saha içinde oynanan bir oyun değildir. Kulübe boş, itiraz eden yok, çocukları sahada ezmeye çalışıyorlar.

TECRÜBELİ HOCA GETİRDİK
Biz de kulübeye transfer yapalım dedik ve isimli, kariyerli bir hoca getirdik. Tecrübesiz oyunculara tecrübe kazandırmasını istedik. Suat hocaya kendimizi anlattık. Suat hoca 2-3 senedir Eskişehirspor'a gelmek istediğini söyledi. Futbol şehri olduğunu biliyor' dedi.

ÖNEMLİ DOSYALARI KAPATTIK
Diğer taraftan göreve geldikleri günden itibaren buldukları tüm kaynaklarla birçok FIFA ve yerli dosya kapattıklarını da anlatan Başkan Şimşek, 'Pinto'nun taksitleri devam ediyor.Tanase'nin taksitleri başlayacak. 300 bin lira iki futbolcunun taksiti. Bu iş kolay değil. Kaynakları iyi değerlendirdik. Yönetim kurulu olarak pazarlık yaptık. Tanase hariç herkesle sıkı pazarlık yaptık. Tanase, Boffin, Milinkovic, Mori, Bienvenü ve Toko yabancı dosyalarını kapattık. Bunların dosyalar 1 milyon 800 bin Euro'ydu. Biz 600 bin Euro'ya bu dosyaları kapatmayı başardık.

PARAMIZ OLSA HEPSİNİ KAPATIRIZ
Dosyakapat.com sayesinde Batuhan Karadeniz dosyasını kapattık. Özgür Çek dosyasını da çok iyi bir rakama kapattık. 8-9 yabancı futbolcu dosyamız kaldı. Elimizde para olsa hemen o dosyaları kapatacağız. Yerlilerden de Euro-Dolar üzerinden dosyaları var. Futbolcularla temas halindeyiz. Paramız yok, paramız olsa zaten hepsini az az ödeyerek dosyaları kapatacağız.

YÖNETİLEBİLİR KULÜP OLMASINI İSTİYORUZ
Eskişehirspor'u yönetebilir bir hale getirmek istiyoruz. Artık kapanma muhabbetlerinden sıkıldık. Biz güven ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kulüp asla kapatılamaz. Biz asla bu kulübü kapattırmayız.

PARA İSTEMİYORUZ DOSYA KAPATIN
Tüm şehre sesleniyorum. 30 bin liralık dosya da var, 8 milyonluk dosya da. Biz para istemiyoruz, dosyaları kapatmalarını istiyoruz. Biz zaten oyuncularımızın paralarını veriyoruz, yiyecek içeceklerini veriyoruz. Namus meselesi olan Trabzonspor dosyası için 300 bin lira para toplanıyorsa burada taraftarı ayırıyorum, kime neyin çağrısını yapacağız.

BENİM ZORUMA GİDİYOR
Güngör abimiz var her ay kulübe bin lira para getiriyor. Adamın maaşı 4 bin lira. Bu benim zoruma gidiyor. Ama şehrin zoruna gitmiyor.

HEP AYNI İSİMLER DESTEK VERİYOR
Led alanlar aynı, maça gelenler aynı. Hep aynı isimler destek veriyor. Biz artık şehir dışındaki şirketlerle görüşüyoruz. İnanmayacaksınız ama Eskişehirspor'un adı Eskişehir'den daha büyük şehir dışında.'

DİRİ'NİN ÇAĞRISINA İKİ KİŞİ KARŞILIK VERDİ
Geçtiğimiz günlerde eski yöneticilerin alacaklarını silmesini isteyen ETB Başkanı Murat Diri'nin, bu çağrısına iki yöneticinin karşılık verdiğini de belirten Başkan Şimşek, 'Diri'nin açıklamasının ardından eski yöneticilerden Hakan Sayın ve Ertuğrul Nazlı eski borçlarını sildi. İlk günden iki olumlu cevap alınca sevindik ve devamı gelecek sandık. Bir daha gelen olmadı maalesef.

PARAMIZ YOK
Şu ana kadar başka borcunu silen yok. Benden 'hallederiz, onu çözeriz dünyanın 4/3 sudur' gibi sözler duymak istiyorsanız bende yok. Varsa vardır yoksa yoktur. Paramız yok.

ALTYAPIYA TRANSFER YAPTIK
Bir önceki ay altyapının transferinin açılması sayesinde, A takım forması giyebilecek 12 yeni oyuncuyu U19 takımına transfer ettiklerini de aktaran Şimşek, '7 tane şehir dışından altyapımıza transfer yaptık. Bunların 3'ü Başakşehir altyapısından geldi. Darıcı, İnegöl'den gelen futbolcular. Bu futbolcuların hepsi denendi ve maç yaptırıldı. 5-6 yetkili arkadaşımız bu oyuncuları izledi.

ALTYAPIYA TRANSFERE DEVAM
Ocak ayında da altyapıya takviyeler olacak. BAL'daki takımlarımızı izliyoruz. Anadolu Üniversitesi'nden 2 oyuncuyu altyapımıza transfer etmek istedik. Gelmek istemediler. Altyapı teknik adamları şehirden ve şehir dışından gençleri taramaya devam ediyor.

FUTBOL KULÜBÜ OLMAKTAN ÇIKACAĞIZ
Bunun yanı sıra kadın futbol takımımızın olmasından çok mutluyuz. Diğer branşları da açmak istiyoruz. Eskişehirspor'un sadece futbol kulübü olmadığını ve şehrin spora hizmet etmek için var olduğunu göstermek istiyoruz.

İŞİ TİCARETE DÖKMÜŞLER
Şehrimizde faaliyet gösteren başka şehrin takımlarının açtığı futbol okullarına karşıyım. Bunlar işi ticarete dökmüş. Ben bu zamana kadar Eskişehir'den giden bir tane futbolcu görmedim o futbol okullarından. Eskişehir'in altyapı yeri Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'dir' dedi.

BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEYECEĞİZ
ES TV 90+3 programının birinci bölümünde, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Şimşek, programın ikinci bölümünde ise, Eskişehirspor'un yarınları ile ilgili düşüncelerini aktardı. Şartlar ne olursa olsun Eskişehirspor bayrağını düşürmeyeceklerini söyleyen Başkan Şimşek'in, önemli açıklamaları yarın gazetemizde yer alacak.