Nurettin Uçar, 13 Kasım Pazar günü meydana gelen terör saldırısında kızı ve eski eşini kaybettiği İstiklal Caddesi'nde olayın yaşandığı alanda kurulan platformu ziyaret ederek, kızı ve eski eşinin fotoğrafı ile karanfil bıraktı.

'Ciğerleri parçalansın size baktıkça'

Uçar, bu sırada, terör örgütü üyelerine işaret ederek, 'Buralardan geçerken gören olursa ciğerleri parçalansın size baktıkça. Hepsinin ocaklarına ateş düşsün de bir daha hiç sönmesin inşallah.' sözleriyle acısını dile getirdi.

'Türk halkını yıldıramayacaklarını bilsinler'

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Uçar, pazar günü burada 6 cana kıyıldığını anımsatarak, '2 tanesi benim canımdı. Diğerleri de benim canım, hepimizin canı. Lakin onlar bu kalabalığı tekrar bir gözden geçirsinler, Türk insanının korkak olmadığını, halkın korkak olmadığını ve yine bu İstiklal Caddesi'nde hiçbir zaman böyle eylemlerle Türk halkını yıldıramayacaklarını bilsinler. Biz bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'PKK/YPG terör örgütü' diyemeyen insanlardan daha güçlüyüz, hem millet olarak hem halk olarak.' diye konuştu.

'Hala bu insanlar nasıl palazlanıyorlar?'

Şehit aileleri olarak, 'PKK/YPG terör örgütü' diyemeyen TBMM'de grubu olan siyasi partilere seçim öncesi maddi destek verilmesini istemediklerini dile getiren Uçar, 'Neden onlar bizim paralarımızla güçleniyorlar, neden palazlanıyorlar? 'Bugün biz Abdullah Öcalan'ın posterini dikip, onu özgürlüğüne kavuşturacağız.' demek bir suçtur. Hala bu insanlar nasıl palazlanıyorlar? Nasıl kamera karşısına geçip de konuşuyorlar?' ifadelerini kullandı. AA