Eğitim Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanarak 'Asgari bir yaşam değil insanca bir yaşam istiyoruz!' diye haykırdı. Basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, eğitimcilerin sorunlarının artarak devam ettiğini söyledi. En temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldiklerini belirten Alkan, 'Bu sorunu yaratan siyasal iktidar, bütün çalışanları asgari ücret paydasında toplayarak bizleri açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmiştir. Bir de siyasal iktidar, yarattığı koşulları da bir kadermiş gibi sunmakta rıza göstermemizi istemektedir. Eğitim Sen olarak bu duruma rıza göstermeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz' dedi.

KABUL EDİLEMEZ
Millî Eğitim Bakanlığında çalışan, işe yeni başlayan bir öğretmenin, idari personelin maaşının yeni açıklanan asgari ücretle aynı düzeyde olduğunu ifade eden Alkan, 'Bu maaşlarla, gıda ve kira başta olmak üzere ulaşım giderlerini karşılamak bile imkansızken insanca bir yaşam sürmek mümkün müdür? Geçen yıl aralık ayından bu yana her şeye en az yüzde 100 zam gelen ülkemizde yüzde 20'lik zam artışını kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca bir kazanılmış hak olan enflasyon farkı, zam olarak sunulup dezenformasyon yaratılmaktadır. Net olan bir gerçeklik zam olarak sunulmaktadır. Enflasyon oranı zam değildir' şeklinde konuştu.

BİRLEŞİRSEK KAZANIRIZ
İktidara seslenen Alkan, 'Eğitim emekçilerini açlığa mahkûm ettiniz. Türkiye'deki bütün emekçiler gibi bizlerde insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Yüzde 8'e imza atan sendika başkanı kadar maaş istiyoruz! Satış sözleşmesi sonucu ocak ayında memur ve emeklilerine yapılacak yüzde 8'lik zam ve TÜİK'in belirlediği enflasyon oranına göre verilecek enflasyon farkını kabul etmiyoruz! Birleşirsek kazanırız. Bütün eğitim emekçilerini gerçek talepler üzerinden birleşmeye çağırıyoruz. Ya insanca yaşamak için mücadele edeceğiz ya da açlığa, yoksulluğa mahkûm olacağız' ifadelerini kullandı. HM