Eskişehir nüfusunun yüzde 70'inin sıvılaşma riski yüksek zeminde yaşadığına dikkat çeken Edizgil, tedbir olarak göstermelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Edizgil ayrıca hükümetin uygun kredi imkanları tanıması gerektiğini söyleyerek, Eskişehir'in güvenli bir şehir durumuna getirilmesi için alınması gereken bir dizi önlemi de hatırlattı.

SİYASETE KURBAN EDİLMEMELİ
'Depremin kaybettirdikleri ve acısı, siyasete kurban edilmeyecek kadar büyüktür' diyen İYİ Parti İl Başkanı Edizgil şu açıklamalarda bulundu: 'Bu anlamda her kurum üzerine düşeni yapmalıdır. Merkez Belediyelerimizin İMO ile yapacağı tespit çalışması olumlu bir başlangıçtır. Bir an önce merkez belediyelerimiz kentsel dönüşüm strateji belgesini en doğru verilere göre hazırlamalı, sonrasında da yol haritası belirlemelidir. Kentsel dönüşümde en büyük sorun kaynak sorunudur. Bu noktada hükümetimizin riskli alanda bulunan binaların yenilenmesine yönelik uzun vadeli faizsiz veya düşük faizli kredi imkanı sağlayarak kentsel dönüşüme sağlaması gerekmektedir.' dedi.
Eskişehir'de alınacak önlemlere dikkat çeken Başkan Emine Edizgil şunları söyledi: 'İlimizde başlamış TOKİ projelerinin bir an önce bitirilmeli. Gündoğdu 1 ve Gündoğdu 2 çalışmalarına bir an önce başlanmalı. Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm sorunları bir an önce giderilmeli ve uygulamaya geçilmeli. Karapınar 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde sorunlar giderilerek, bu projeye bir an önce başlanmalı. Kocakır Rezerv Alanı Projesi bir an önce gündeme alınmalıdır. İlimizdeki afet acil eylem planları, depreme maruz kalan 10 ilimizde aksayan durumları da dikkate alarak çevre komşu illerimizle birlikte güncellenmelidir.'