Hamamyolu Sanat Köprüsü'nde gerçekleşen ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru'nun da hazır bulunduğu açıklama, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), Dorlion Arama Kurtarma (DAK), İZ Derneği ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) temsilcilerince yapıldı.
OBAK adına söz alan Ayşen Öztürk, Deprem Haftası dolayısıyla gerçekleştirecekleri farkındalık etkinliklerini Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yapamadıklarını söyledi.
Depremlerin ardından birçok artçı sarsıntı da meydana geldiğini ifade eden Öztürk, 'Deprem Haftası'nın amacı vatandaşlarımızın depreme hazırlıklı olması için farkındalık sağlanmasıdır. Yaşadığımız bu büyük afete rağmen önümüzdeki süreçte de deprem afetini yaşayacağımız gerçeğini göz ardı edemeyiz.' diye konuştu.
FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ
İZ Derneği adına konuşan Fatih Özkale ise Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu olarak depreme karşı farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Farkındalık yaratmanın depremlerin vereceği zararın önüne geçilmesinde hayati önem taşıdığına işaret eden Özkale, şunları bildirdi:
'Depremlerin ne zaman meydana geleceğini bilemeyiz ancak olası riskleri azaltarak hazırlıklı olabiliriz. Bu nedenle depreme karşı farkındalık oluşturmalı, eğitim almalı ve aldığımız eğitimleri pratikle refleks haline getirmeliyiz.'
TÜM ESKİŞEHİRLİLER DAVETLİ
AKUT temsilcisi Yasemin Üşümezoğlu ile DAK temsilcisi Nil Tuba Şen de farkındalığın önemine dikkat çekerek, 7 Mart günü saat 19.00'da Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da deprem bölgesinden gelen arama kurtarma derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek söyleşiye tüm Eskişehirlileri davet etti. HM