SUNUM YAPILDI
Eskişehir Adliyesi Konferans Salonunda, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocuk teslim merkezleri hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Yapılan sunuma AK parti Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutluaydemir, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Eskişehir MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve çok sayıda komisyon üyesi katıldı.

ÇOCUKLAR HER ZAMAN GÖZETİLMELİ
Açılış konuşmasını yapan Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan, uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yeldan, 'Bizim için anlamlı ve önemli bir gün. Nedeni ise ailenin huzur içinde olması ve değerli çocuklarımızın esenliği, güvenliği, geleceği için TBMM'nin aldığı kararla hayata geçen bir uygulamayı Eskişehir'de hayata geçirdik. Çocuklar her zaman korunmalı ve gözetilmelidir. Ayrılan ve boşanma aşamasındaki eşlerin çocukları daha ziyade gözetilmeli. Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'ndeki uzmanlar, çocuk tesliminde ve çocuk görüşmesinde, çocuk ve ebeveynler arasında ilişki kurulmasında önemli görevler ifade ediyorlar. Çocuğun yapacağı görüşmelerde çocuğu görüşmeye hazırlayıp, görüşme öncesi ve sonrasında çocuğun psikolojisini ve yaşadıklarını kontrol ediyorlar. Aile içerisindeki ilişkilerin sürdürülmesini sağlıyorlar' dedi.

BİLGİ VERDİLER
Konuşmanın ardından, uzmanlar hayata geçirilen uygulama hakkında deneyimlerini paylaştılar. Katılımcılar ise çalışmalar ile ilgili sorular sorarak, uygulama hakkında bilgi aldılar. Yapılan sunumların ardından katılan komisyon üyelerine plaket takdim edildi.