Çalışkan, 'Bakanımız Eskişehir'e gelerek iftar programına katıldı. Çok kısa bir ziyareti oldu bakanımızın. Bakanımız Mayıs ayındaki ziyaretinde Eskişehirspor'u da ziyaret edecek' dedi.

Mayıs ayında tekrar gelecek
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, geçtiğimiz gün Eskişehir'e gelen Bakan Kasapoğlu'nun kısa bir ziyaretinin olduğunu belirtti. Çalışkan, 'Biliyorsunuz Spor Bakanımız şehrimizi ziyaret etti. Bakanlarımız tüm şehirleri çok hızlı bir şekilde geziyor. Ramazan ayı münasebetiyle Spor Bakanımız ile ilgili bir türlü günü kararlaştıramadık. Bakanımız Eskişehir'e gelerek iftar programına katıldı. Çok kısa bir ziyareti oldu bakanımızın. Akşam 6'da geldi ve programı 9'da bitti. Bakanımız bir kez daha mayıs ayında Eskişehir'e gelecek. Bu programı daha geniş kapsamlı olacak' dedi.

'Hediyelerini sunacak'
İl Başkanı Çalışan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun Eskişehirspor'u da ziyaret edeceğini ifade ederek, 'Bakanımız mayıs ayındaki ziyaretinde Eskişehirspor'u da ziyaret edecek. Bitmiş olan tesislerin açılışını yapacak. Bakanımız Eskişehirspor'a yapacağı ziyarette ne söz verirse biz o söze tabi olacağız. Eskişehirspor'a hediyelerini sayın bakanımız Kasapoğlu verecektir. Ben bazı sözler aldım ama bunu sayın bakanımız açıklayacak' dedi.

'Es Es'i ait olduğu yere getirmek'
Eskişehirspor'un mevcut durumu ile ilgili de konuşan Çalışkan, 'Maalesef Eskişehirspor şu an istemediğimiz bir yerde. Eskişehirspor'u yeniden ait olduğu bir yere getirmek hepimizin sorumluluğu. Eskişehir bir spor kentidir. Eskişehir'de sporun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Eskişehirspor yönetimi bu zor sezonda enkazın altına ellerine soktular. Yarın bugünden daha iyi olacak. Eskişehirspor hak ettiği yere gelecek. Buna inanıyorum' dedi.

'5-6 proje sunduk'
Çalışkan, 'Biz bakanımızın il başkanlığımızı ziyareti sırasında, projelerimizi, 5-6 projemizi kendisine sunduk. Olimpiyata hazırlık merkezi, yüzme havuzu, tenis kortları, sporcu yetiştirecek alanların da olduğu komplike tesisleri yaptırmayı planlıyoruz sayın bakanımıza. İnşallah bunların içerisinde sayın bakanımızın da öngördüğü ve şehre yaraşır eserleri, daha önce yaptığımız gibi kalıcı eserleri kazandırmaya devam edeceğiz' dedi.

Başkan Şimşek teşekkür etti
'Spor yatırımları şehrimizde devam ediyor' diyen Çalışkan sözlerini şöyle noktaladı; 'Yüzme havuzu şehrimize çok yakışıyor. Muttalip bölgesinde spor konusunda yatırımlar olacak. Bunların açılışı yapılacak.' Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek ise 'Spor Toto'da bir paramız vardı. Bunu almayı başarmıştık. Bu parayı almamızda Zihni Başkanımızın büyük emekleri vardır. Ona bir kez daha teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.