'Kendini gösteren kadroda yer alır'
Eskişehirspor Gazetesi'ne konuşan Av. Barış Koyuncu, 'Sezonu en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Mayıs ayının ikinci haftasında son maçımıza çıkacağız. Bu sezon lige veda edeceğiz ancak önümüzdeki sezona sıkı bir şekilde hazırlanmak istiyoruz. Bu sezon kendini gösteren, gelecek vaat eden, potansiyelli oyuncularımız önümüzdeki sezon kadromuzda yer alacaktır. Hocamız ile ayrılığın sebebi tamamen sportif başarısızlıktır. Takımımızın saha içerisinde göstermiş olduğu performanstan memnun değildik. 3 maçta kalemizde 16 gol görmemiz de bu kararın alınmasında etkili oldu' dedi.

'Hoca konusunda netlik yok'

Yeni Teknik Direktör konusunda aceleci davranmayacaklarını ifade eden Koyuncu, 'Yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanmak istiyoruz. Transfer yasağını kaldırıp, hedefe koşacak bir kadronun oluşturulması için çalışmalara başlayacağız. Bu hedefe giderken bize çok ciddi katkılar sağlayacağına inandığımız bir hoca ile anlaşmak istiyoruz. Aceleci davranmak istemiyoruz. Yeni hoca konusunda şimdilik net bir gelişme yok' ifadelerini kullandı.

'Kur artışı belimizi büküyor'
FIFA dosyaları hakkında konuşan Koyuncu, 'Yaptığımız tüm anlaşmalara sadık kaldık, yapılandırılan borçların tarihleri geldikçe ödedik. Bugüne kadar kulübümüz bu konuda en ufak bir sıkıntı yaşamadı. 2019 yılının Kasım ayında göreve geldiğimizde Euro kuru 6 lira 30 kuruş civarındaydı. Bugün 10 liranın üzerinde işlem görüyor. Döviz borçlarında yüzde 40 civarında bir artış yaşandı. Biz ne kadar gelirler sağlayıp ödemeler yapsak da döviz borcumuz kur farklılıkları nedeniyle belimizi büküyor' dedi.

'Kalmasını istediklerimiz belli'
Sözleşmesi sona erecek olan oyuncular ile de görüştüklerini ifade eden Koyuncu, 'Tekliflerimizi iletiyoruz. Bazı oyuncular bizi menajerlerine yönlendirdiği için menajerlerini Eskişehir'e davet ettik. Görüşmeler devam ediyor. Kalmasını istediğimiz oyuncular belli. Devam etmek istemediğimiz oyuncular ile herhangi bir görüşme gerçekleştirmiyoruz. Biz sadece Eskişehirspor'a katkı sağlayacağına inandığımız oyuncular ile devam etmek istiyoruz. Şu an ayrılmak adına federasyona başvuran oyuncumuz olmadı' dedi.

'Ürün satışı yapamıyoruz'
Es Es Token'e de değinen Koyuncu, 'Es Es Token konusunda ilk arzdan alım yapan taraftarlarımızın ve yatırımcıların hepsi parasını dörde, beşe katladı. Kazananları kutluyorum. İlerleyen dönemlerde gidişata bakılacak ikinci arz konusunda karar verilecek. Kulübümüze bu proje ile önemli gelirler kazandırdık. Devletimiz kripto para ile alışverişe yasak getirdiği için şimdilik Es Es Token ile atkı, forma gibi ürün satışları yapamıyoruz. Bu iş şu an tamamen devletimizin vereceği karara bağlı' şeklinde konuştu.

Fabrika projesi çok önemli
'Fabrika projesi bizim üzerine titrediğimiz proje' diyen Koyuncu, 'Bu şehrin çocukları eğer futbolcu olacaksa Eskişehirspor bünyesinde futbolcu olmalı. Biz buna inanıyoruz. Kurtuluşun altyapıdan geçtiğini düşünen insanlar olarak bu projeyi geliştirerek tüm kente yaymak istiyoruz. Eskişehirspor'a futbolcu olarak kazandırmak adına gerçekten bu projeye çok önem veriyoruz. Çocuğunun futbolcu olmasını isteyen tüm ailelere çocuklarınızı Eskişehirspor'a getirin diyoruz' şeklinde konuştu.

Sıcak gelişmeler yaşanacak
Son olarak yapılacak halı sahalar konusunda konuşan Koyuncu, 'Yıkılan altyapı binasının yerine iki tane halı saha yapacağız. Bunu başkanımız açıklamıştı. Halı sahayı yapabilecek firmalar ile görüştük ve ne kadar bir bütçeye sahip olmamız gerektiğini biliyoruz. Sponsor olabilecek firmalar ile görüşüp, bu işi sponsorlarla çözmek istiyoruz. Önümüzdeki aylarda bu konuda da sıcak gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum. Eskişehirspor'a kalıcı gelirler sağlayacak bu projeyi de en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz' dedi.