ES TV ekranlarında yayınlanan Söz Hakkı programında konuşan Deva Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, sosyal demokrat biri olarak partisinde çok rahat siyaset yaptığını söyledi. Ateş, 'Bizi sağ parti olarak görenler de var. Biz merkezde bir partiyiz. Biz de her eğilimler var. Eskişehir yapısına uygun bir teşkilat yapımız var' dedi.
Deva Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, ES TV ekranlarında yayınlanan Söz Hakkı programında Meltem Karakaş'ın sorularını yanıtladı. Önümüzdeki seçimlerde Eskişehir'de 6 milletvekili adayını da çıkaracaklarını söyleyen Ateş, 'Eskişehir'den parlamentoya milletvekili göndereceğiz' diye konuştu.

6 MİLLETVEKİLİ ADAYINI ÇIKARTACAĞIZ
Seçimlerde oy pusulasında Deva Partisi'nin ambleminin mutlaka olacağını belirten Ateş, 'Bir erken seçim bekliyorum. Biz her an seçim olacakmış gibi hazırlanıyoruz. Mayıs-haziran deniyor ama kasım-aralık gibi de seçim olabilir. Biz de Deva Partisi olarak Eskişehir'de teşkilat çalışmalarımızı yürütüyoruz. Elbette seçime katılacağız. Biz ilk seçimde elbette adaylarımızı çıkaracağız. 6'lı Masa ile şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bu bir ittifak değil ama bir birliktelik. Biz de muhalefet partisiyiz. Amacımız cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden çıkıp güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. Deva Partisi Eskişehir'de 6 tane milletvekili adayını çıkartacak. Çalışmalarımız o yönde. Biz Millet İttifakı'nın bir paydaşı değiliz. 2023 seçimleri ile ilgili bir planlaması olabilir, ortak liste çıkarmak, bazı illerde aday çıkarmak, bazı illerde çıkarmamak gibi. Genel başkanımız çok net şekilde söyledi. Deva Partisi'nin amblemi pusulada olacak. Biz milletvekili adayı çıkartacağız. İnanıyorum ki Eskişehir'den parlamentoya milletvekili göndereceğiz' şeklinde konuştu.

HER GÖREVİ KABUL EDERİM
1999-2004 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan ve partisinin benzer bir görev verirse seve seve kabul edeceğini söyleyen Ateş, 'Benim siyasi bir tecrübem var. Partimi Eskişehir'de mümkün mertebe büyütmeye çalışıyorum. Biz çok güçlü geliyoruz. Çok donanımlı bir genel başkanımız var. Öncelikle amacımız Eskişehir'de partimizin bayrağımızı en yükseğe çıkartmak. Parti bana böyle bir görev verirse ben her görevi kabul ederim. Ama önemli olan Deva Partisi'nin Eskişehir'de başarılı olması. Biz bu başarıyı Eskişehir'de yakalayacağız' dedi.

ESKİŞEHİR YAPISINA UYGUN TEŞKİLATIMIZ VAR
Eskişehir'in sosyal demokrat bir şehir olduğunu, kendisinin de aynı şekilde sosyal demokrat değerlere inandığını vurgulayan Ateş, Ali Babacan'ın kendisi için 'Eskişehir il başkanımız sosyal demokrat yapıdadır. Biz bazı illerde o illerin yapısına göre il başkanları ve il yönetimleri oluşturduk' dediğini belirtti. Ateş, 'Eskişehir özünde sosyal demokrat bir şehir. Deva Partisi'ne ve Ali Babacan'a Eskişehir'de çok büyük bir ilgi var. Ben de sosyal demokratım. Bizi sağ parti olarak görenler de var. Biz merkezde bir partiyiz. Biz de her eğilimler var. Ben de rahatlıkla bu partide politika yapıyorum, sosyal demokrat bir anlayıştan gelen ve sosyal demokrat değerlere inandığım halde çok rahat politika yapıyorum. Şu anda partinin çizgisi budur. Bu değerleri orada yaşayabiliyorum. Genel başkanımız her televizyon konuşmasında 'Eskişehir il başkanımız sosyal demokrat yapıdadır. Biz bazı illerde o illerin yapısına göre il başkanları ve il yönetimleri oluşturduk' diyor. Eskişehir yapısına uygun bir teşkilat yapımız var. Eskişehir'in sorunlarını biliyoruz. Eski belediye başkanı olarak da Eskişehir'in yerel sorunlarını çok iyi biliyorum' ifadelerini kullandı. HM