Sözleri kendisine yakışmadı
Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, Radyo Gol'de 'Gündem' programına telefonla bağlanarak Merih Önal'ın sorularını yanıtladı. Başkan Şimşek ilk olarak Abdullah Avcı'nın geçtiğimiz günlerdeki söylemine değindi. Şimşek, 'Abdullah Avcı'nın sözleri bize göre talihsiz bir durum. Avcı, Türkiye'de ismi olan bir teknik adam… Avcı'nın Eskişehirspor'u küçümseyici sözleri kendisine yakışmadı. Burası futbol şehri. Kabul edilemez bir durum. Taraftarımız ve resmi sitemiz tepki verdi. Herkes gelip geçici. Ama iki güzide şehir kalacak. Tribünlere oynamaya gerek yok. Herkes tribünlere oynuyor' ifadelerini kullandı.

Pişmiş tavuğun başına gelmez
Takımın durumuyla ilgili de konuşan Şimşek, 'Eskişehirspor'un A'den Z'ye 300 milyon borcu var. Futbolda bu büyük bir borç değil ancak Eskişehirspor'un kuruş geliri yok. Reklam ve LED satışları sponsorluk parası hariç, gelir yok. TFF'den gelen para yok. Hepsi borçlara gidiyor. Eskişehirspor'un 5 yıl öncesine bakmak lazım. Kötü yönetimler sonrasında bu hallere geldi. Pişmiş tavuğun başına gelmemiş durumlar Eskişehirspor başına geldi. Bize FIFA'dan altyapıya bile transfer yasağı geldi. Buna rağmen 50 milyon borç kapattık. Dişimizle tırnağımızla kulübü yönetilebilir duruma getirmeye çalışıyoruz. 300 milyon nasıl biter eski günlerimize nasıl döneriz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Yönetim çok çalışıyor. Taraftar tribünlerimizi terk etmedi. Eskişehir'in Eskişehirspor'u meşhur…' dedi.

'Dorukhanlar yetiştirmek istiyoruz'
Başkan Mehmet Şimşek, 'Eskişehirspor, eski günlerine gelecek yıl planlaması var mı?' sorusunu 'Biz altyapı transfer tahtasını açtık. 400 lisanslı çocuğumuz devam ediyor. Nice Dorukhanlar yetiştirmek istiyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz çocuklarla maçlara çıkıyoruz. Bu da sportif başarıyı etkiliyor. Yönetimin amacı kaynak bulup transfer yasağını sonlandırmak, kulübü ekonomik gücüne kavuşturmak. Bir de şehir ile Eskişehirspor'u barıştırmak' ifadeleri ile yanıtladı.

Herkes tribünlere oynamaya başladı
Kampanya düşünceniz var mı sorusuna Şimşek 'Porsuk çayında biz kutlama yaparız. Doğum gününü kutlarız. Dürüst olarak cevap vermek gerekirse son 5 yıldır taraftarın sayesinde geçiniyoruz. Taraftar her türlü etkinliğe katılıyor. Kampanya yap yap, olmuyor. Artık futbol eşittir para demek. Biz ve taraftar elinden geleni yapıyor. Bizden sonra kim başaracaksa herkes gayret gösterecektir. Gönülden bağış yapmak isteyen, makbuzunu alır bağışını yapar. Son dönemde herkes tribünlere oynamaya başladı. Bizim kadın futbol takımımız da var. Biz Türk futboluna yeni isimler kazandırmak istiyoruz' dedi.

Sahip çıkmaya devam ediyoruz
'2022-2023 sezonunda Eskişehirspor'un hedefi nedir' sorusu üzerine Başkan Mehmet Şimşek şu yanıtı verdi; 'Kulüp başkanı olarak bana sorarsanız şampiyonluk. Geçen yıl ki takımın yüzde 97'sini tuttuk. Teklifleri geri çevirdik. Kendi çocuklarımıza sahip çıktık. Sahip çıkmaya devam ediyoruz. Ama bu futboldur. Trilyon harcayıp başarılı olmayanlar da vardır. Herkes başarılı olmak ister.'