KADERİMİZİ BELİRLEDİK
TFF 2. Lig yarışında ligin bitimine 6 maç kala düşme hattındaki rakipleriyle arasındaki puan farkını 11'e çıkartan Eskişehirspor, kendi kaderini kendi belirledi.

20. HAFTA 8 PUAN FARK VARDI
Ligin ikinci yarısına sahasında aldığı Karacabey galibiyetiyle başlayan Siyah Kırmızılılar, ligin 20. haftasında 16 puanlı Karacabey, 19 puanlı 1922 Konya ve 21 puanlı Tarsus İdman Yurdu'nun ardından 13 puanda yer alarak, düşme hattıyla arasındaki puan farkını 8'e düşürmüştü.

25 PUAN KAYBETTİK
Ligde kalma yolunda önemli bir fırsat yakalayan Eskişehirspor, Karacabey galibiyeti sonrası Şanlıurfa ve Pazarspor maçlarından yenilgiyle ayrıldı.
İki maç üst üste alınan yenilgilere rağmen, Amed galibiyetiyle ligin 24. haftasında 17 puana yükselen Siyah Kırmızılılar, 23 puanlı Akhisar ve 1922 Konyaspor, 24 puanlı Tarsus İdman Yurdu ile arasındaki puan farkını ise 7'ye düşürmeyi başarmıştı.

KADER MAÇINI KAYBETTİK
25. haftayı fikstür gereği BAY geçirmesine rağmen 7 puanlık farkı koruyan Eskişehirspor'un, ligin 26. haftasında ligde kalma yolundaki rakiplerinden Zonguldak Kömürspor ile berabere kalması, ardından deplasmanda Bucaspor karşısında aldığı yenilgi, en önemlisi ise sahasında en önemli rakibi 1922 Konyaspor'a mağlup olması, Siyah Kırmızılıların düşme hattıyla arasındaki puan farkının 10'a çıkmasına ve 30 yıl aradan sonra 3. Lig kapısını aralamasına neden oldu.

FIRSATLARI TEPTİK
Ligde kalma umutlarını bir bir tüketmeye devam eden Eskişehirspor, 10 puanlık farkı kapatacak fırsatları yakalamasına rağmen, 1922 Konya maçı sonrası çıktığı son 4 maçtan sadece 1 puan (Kırklareli beraberliği, 24 Erzincan, Tarsus ve Isparta yenilgileri) ligin bitimine 6 maç kala puan farkının 11'e çıkmasına neden oldu.

MAÇLAR ARKA ARKAYA
Matematiksel olarak henüz hiçbir şeyin bitmediği yarışta Eskişehirspor, önünde kalan 6 maçın ikisini bu hafta oynayacak. 30 Mart Çarşamba günü sahasında ligde kalma yolundaki rakiplerinden Akhisarspor'u ağırlayacak Eskişehirspor, Pazar günü ise lider Pendikspor ile deplasmanda karşılaşacak. Siyah Kırmızılılar kalan son 4 maçını ise Uşak, Kırşehir, Nazilli ve Ankara Demirspor ile oynayarak 1 Mayıs tarihinde sezonu kapatacak.