HAYATLARA DOKUNMALIYIZ
58 yaşındaki Eskişehirli Mehmet Yıldırım, 100. Kan bağışını yaptı. Kızılay Kan Merkezi Uluönder Şubesinde Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen ile bir araya gelen Mehmet Yıldırım, kan bağışının önemine dikkat çekti. 1980 yılından itibaren düzenli ve sürekli olarak kan bağışı yaptığını ifade eden Mehmet Yıldırım, davranışıyla takdir topladı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Mehmet Yıldırım, 'Bugün verdiğimiz kanla hiç tanımadığımız insanların hayatına dokunacağız. İnsanların bu konuda son derece duyarlı olması lazım. Bir hayata dokunmak, insanların hayata tutunmasına ön ayak ediyor olabiliriz. Paylaşmak kadar bu hayatta önemli olan hiçbir şey yok' dedi.
ESKİŞEHİR'DE 4 KİŞİDEN BİRİ
Diğer yandan Eskişehir'de 100 ve 100'ün üzerinde kan bağışında bulunan 4 kişiden biri olan Mehmet Yıldırım, bununla gurur duyduğunu ama rakamın daha çok çoğalmasını temenni ettiğini söyledi. Mehmet Yıldırım, 'Tabi ki hiç şüphesiz benim için çok önemli ve güzel bir durum fakat ben rakamı ne yazık ki az buldum. 800 bin nüfusa sahip Eskişehir'de 4 kişi olması biraz üzücü durum. Umarım bu rakamlar daha çok çoğalır' dedi.
MEHMET YILDIRIM'A PLAKET VERİLDİ
Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen ise, 'kan sürekli bir ihtiyaçtır' sloganıyla hareket ettiklerini belirterek Mehmet Yıldırım'a teşekkür etti. Mehmet Yıldırım ile birlikte kan veren Erkan Ergen de, vatandaşlara çağrıda bulunarak kan vermeye davet etti. Ergen, duyarlı vatandaşlarla gurur duyduklarını belirterek, Mehmet Yıldırım'a minnettar olduklarını söyledi. Erkan Ergen, Mehmet Yıldırım'a teşekkür plaketi ve kahve fincanı hediye etti. YUSUF CAN CATKER