Eskişehir Halkevi, şube binasının dış cephesine 'Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın' yazılı bir pankart astı. Pankart, 'halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, devletin kurum ve organlarını zan altında bırakabileceği ve farklı görüşten grupları karşı karşıya getirebileceği' gerekçesiyle tutanak tutularak indirildi. Ardından Valilik tarafından Eskişehir Halkevi'ne 18n bin lira para cezası kesildi.

'ZAMLARA SESSİZ KALIN' DİYORLAR
Pankartı tekrar asan Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Cevat Aydemir, 'Eskişehir Halkevi'ne astığımız 'Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın' pankartımız aynı gece indirildi. Hafta sonu tatili olmasına rağmen Eskişehir Emniyeti çok acele bir şekilde yasada belirlenen en üst sınırdan 18 bin lira idari para cezası tebliğ etti. Bütün kesimlerin en ağır şekilde etkilendiği yüksek zamlar karşısında tepkisiz ve sessiz kalmamız isteniyor. Aynı pankart şu an tüm şubelerimizin duvarlarında dalgalanıyor. Farklı görüşten kesimleri karşı karşıya getirebilir ifadesi tam olarak ayrımcılık ifadesidir. Halkevi hukukçularımız bu konuyla ilgili dava açacaklar' dedi.

HUKUKEN KARŞILIĞI YOK
Halkevleri Hukuk Dairesi Avukatı Döndü Kurşunoğlu ise, 'Biz hukukçular olarak biliyoruz ki bu kesilen para cezasının hiçbir karşılığı yok. Son dönemde ekonomik kriz nedeniyle yoksullaşan insanlarla birlikte düşündüğümüzde gerçekten geçinemiyoruz. Ayrıca bu pankartın ifade ve düşünce hürriyeti kapsamında düşündüğümüzde, derneğin örgütlenme faaliyeti kapsamında düşündüğümüzde kesilen para cezasının hukuken hiçbir karşılığı olmamakta. Biz bu karara itiraz edeceğiz' diye konuştu.