İŞÇİLERİ GERİ ALIN
Odunpazarı Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında gündeme gelen maddeler, komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. Bu kapsamda Çankaya Mahallesinde açılan halk merkezine Cüneyt Arkın Halk Merkezi ismi verildi. Daha sonra Odunpazarı Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özkar, belediye meclis üyeleri ile gerçekleştirmiş oldukları İklim Değişikliği Karbon Ayak İzi Anketi'nin sonuçları hakkında bilgi verdi. Özkar, meclis salonunda bulunan her bir meclis üyesinin karbon ayak izi ile ilgili bilgi vererek, bir yılda oluşan karbon ayak izinin ortadan kaldırılması için kişi başı 95 ağaç dikmesi gerektiğine dikkat çekti. Daha sonra gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Haydar Çelik, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Yasin Çakır Un Fabrikası işçileri ile ilgili konuştu. Çelik, sendikalı olmanın yasal olduğuna dikkat çekerek, işten atılan 23 işçinin tekrar işe alınması gerektiğini belirtti.

ÖZLÜ'DEN BAŞKAN KURT'A HEDİYE
Odunpazarı Belediyesi eski başkanı Burhan Sakallı tarafından başlatılan ve Kazım Kurt'un da devam ettirdiği cam festivali nedeniyle AK Parti Meclis Üyesi Fatih Mehmet Özlü, Başkan Kazım Kurt'a camdan yapılmış Devrim Otomobili ve TOGG hediye etti.

KAFEYE GELİNCE VAR, OKULA GELİNCE YOK
Kazım Kurt, '20 yıldır bu ülkeyi tek başına yönetenler eğitim sorununu çözemediler.Daha dün tüm öğretmenler eylem yaptı, iş bıraktı, sorunları dikkate alın diye altını çizdi. Atanamayan öğretmen sorunu çok net. 300 bin civarındaki öğretmen atanamamış ama hala öğretmen okuluna öğrenci alıyorsunuz. Planlama hala yok. Eskişehir'de bir milletvekilimiz milli eğitim bakanlığı yaptı. Eskişehir'in hiçbir köyünde eğitim sorunu olmamalıydı. 500 küsur köyün 50'sinde okul var. Eskişehir'de öğrenci sayısı artmamış ama derslik sayısı çok artmış. Peki Odunpazarı'nın 6 mahallesinde derslikler ne olmuş? Hastaneye, eğitime, kamu hizmetine erişim hakkı denilen hakkı ne yaptınız? Bunu böyle değerlendireceksiniz.300 kişi de olsa 600 kişi olsa da buna okul bulmak zorunda devlet. Git öteye demek çözüm değil. Köylerden parasız taşımalı eğitim yaparkenOdunpazarı merkezinde oturan ailenin kabahati ne? Onların çocuklarını da servis alıp götürmeli. Bunu tamamlarsak görevimizi yapmış oluruz. Odunpazarı'na ilkokul, Emek'e lise yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Neden 20 yıldır yapmadınız? Malhatunİlkokulu'un olduğu arsaya kafe yaptınız. Okula gelince yer yok. Kafeye gelince yer var. O arsayı bize verin. Biz size istediğiniz gibi okul yapalım. Arsayı ver yapayım. Neler yaptığımızı gör. Kafe yaptınız Malhatun okulunun olduğu yere. Bir derneğe de kiraya verdiniz. Bunu Eskişehirli görmüyor mu? Yanlış yapıyorsunuz. Mazeret üretmeyeceksiniz. Çocuk da gelip okuyacak' diye konuştu.

MERKEZİ HÜKÜMET SINIFTA KALDI
'Geri dönüşümle ilgili sınıfta kalan biz değiliz, merkezi hükümettir' diyen Başkan Kurt, 'Geri dönüşümlü ilgili de sıfır atık projesi kapsamında dahil herkes toplayıcı olmuştur. Belediyelerin toplayıcılık tekeli ortadan kalkmıştır. Herkes istediğine verir. Bunu hala belediyenin üstüne yükleyerek kurtulmaya çalışmak vefasızlıktır. Her apartmanın sıfır atık sorumlusu olmak zorunda. Camı, kağıdı, plastiği, evsel atığı toplayacak. Belediye sadece evsel atıkları alacak. Ezbere projelerle Türkiye'de iş yapılırsa sonuç bu olur. Geri dönüşümle ilgili sınıfta kalan biz değiliz, merkezi hükümettir. Bu kaosu 2023 haziranından sonra çözeceğiz' şeklinde konuştu. HM