Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de 2021 yılının son konser programını Yunus Emre'ye adadı. Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından verilen Yunus Emre Konseri öncesinde Mihalıççık Belediyesi ile birlikte Yunus Emre minyatürleri, kitapları ve keçelerin bulunduğu bir sergi açıldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) gerçekleşen Mihalıççık Belediyesi Yunus Emre Sergisi açılışına ve Yunus Emre Konseri'ne Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

SERGİ AÇILDI
Program Mihalıççık Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Mihalıççık Belediyesi'nin Yunus Emre'nin minyatür çalışmalarından oluşan serginin açılışı ile başladı. Mihalıççık Belediyesi'nden getirilen 36 Yunus Emre hikayesi ve minyatürlerinden oluşan görsellerin, 134 adet toplanmış Yunus Emre Kitaplarının, Mihallıççık Belediyesi Kadın Kooperatifinin Yunus Emreden öykünerek yaptığı keçelerden oluşan kıyafet ve aksesuarların yer aldığı sergi, büyük beğeni topladı. Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, sergiyi gezen Başkan Kurt'a sergide yer alan eserlerle ilgili bilgi verdi.

'KEYİF ALDIK'
Sergi açılışında konuşan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, konuşmasına 'Odunpazarı'nı bir turizm ve kültür ilçesi haline getiren Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum' sözleri ile başladı. Yunus adına Odunpazarı Belediyesi ile beraber iş yapmaktan keyif aldıklarını belirten Çorum, 'Umarım bundan sonraki süreçte de yine Yunus Emre için daha farklı, büyük işlerde ortak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu çalışmada ve konserde emeği geçenlere ve belediyemize tekrar teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum' dedi.

'DOSTLUK YILI OLSUN'
Sergi açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Bugün Odunpazarı Belediyemiz ve Mihalıççık Belediyemizin birlikte iş yapabileceğini göstermek adına bir adım attık' dedi. 2021 yılının Yunus yılı olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Barış ve sevgi yılı olsun istiyoruz, ama ne yazık ki hangi nedenle bilinmez yeterince algılanmadı. Yılsonuna doğru da olsa Odunpazarı Belediyesi olarak Yunus Emre İle ilgili bir adım atalım istedik. Bu sergiyi ve konseri gerçekleştirdik. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen, katkı sunan bütün arkadaşlarımıza ve Mihalıççık Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2022 yılının gerçekten Yunus'un özlemi olan sevgi, barış, kardeşlik ve dostluk yılı olmasını diliyorum. Yunus Emre ile ilgili kalıcı eserleri Eskişehir'de daha da çoğaltmamız gerekiyor.'

MEST ETTİ
Sergi açılışının ardından, şefliğini Ergün Elibaş'ın yaptığı Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu Yunus Emre Konseri başladı. Konserde Yunus Emre'nin güftelerinden bestelenmiş şarkı, türkü, ilahi ve nefes formundaki eserler, koro ve solo olarak okundu. Dinleyicisini adeta mest eden konser, büyük alkış topladı.

'NE MUTLU Kİ BİZE, YUNUS'UN ŞEHRİNDEYİZ'
Konser sonrasında sahneye çıkan Başkan Kurt, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum'u sahneye çağırdı. İki başkan kapanış konuşmasını birlikte yaptı. 'Bundan 800 önce bugünü anlatabilen; 800 yıldır söyledikleri gerçek olan bir ozanı dinledik' diyen Başkan Kurt, Yunus Emre'nin Anadolu aydınlanmasının en önemli kişilerinden biri olduğunu vurguladı. 'Ne mutlu ki bize, Yunus'un şehrindeyiz. Onun felsefesini Türkiye'ye ve dünyaya anlatabilen insanlarla birlikteyiz' diyen Başkan Kurt, 2022 yılının barışın, hoşgörünün, kardeşliğin ve Yunus'un gerçek yılı olmasını diledi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Bu yıl Unesco, Yunus'u andı. Eskişehir, karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama, Mihalıççık Belediyemiz farklı işler yaptı. O nedenle teşekkür ediyorum.' Ergün Elibaş ve Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu'na teşekkür eden Başkan Kurt, koronun adının Yunus Emre Korosu olmasını istedi.

'YUNUS'U ANLAMAK ÇOK ÖNEMLİ'
Başkan Kurt'tan sonra konuşan Milahlıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosuna ve emeği geçenlere teşekkür etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a da teşekkür eden Başkan Çorum, 'Yunus Emre, sanatçılarla, bilim insanlarıyla, bizlerle bugüne kadar geldi. Umarım, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Bundan sonraki ilk hedefimiz 2022 yılından itibaren Uluslararası Yunus Emre Anma Etkinlikleri düzenlemek. Umarım, yine başkanlarımızın katkılarıyla, bu işi ileri götüreceğiz. Sadece Yunus'u icra etmek değil, Yunus'u anlamak ve yaşamak da çok önemli. Tüm toplumun, Anadolu'nun bugün Yunus'a daha çok ihtiyacı var. Umarım, daha güzel günlerde birlikte olacağız' dedi. HM