Özel üretim formalar
Başkanvekili Baturaygil, 'Yeni bir kampanya düzenleyeceğiz. Bu sezon Eskişehirspor 3 farklı forma giyecek. 2000 adetlik özel üretim bir forma çıkaracağız. Sınırlı sayıda olacak. Bunu daha önce İngiltere'nin Liverpool takımı yaptı ve başarılı oldu. Yöneticilerimiz Anıl Koçhan ve Niyazi Çelik fikir olarak düşündüler. Futbolcuların giymediği farklı bir kumaşa sahip kaliteli bir forma olacak. 2000 adet üretilecek' ifadelerini kullandı.

Kasaya 3 milyon girecek
Üretilecek formalardan 650'sini yönetim kurulunun alacağını belirten Baturaygil, 'Kutunun içerisinde Eskişehirspor rozeti de olacak. Milan takımının beyaz forması vardır. Çok şık ve güzel bir forma. Yönetim kurulunun teşekkür imzası ile birlikte teslim edilecek. Bizim bu tarz projelere ihtiyacımız var. Diadora marka olacak ve 1 ay içerisinde satışa sunulacak. Adedi 1500 liradan 2000 adet forma satışı gerçekleştirildiğinde Eskişehirspor'un kasasına 3 milyon liralık kaynak girmiş olacak' dedi.

Takıma sahip çıkmamışlar
'Eskişehirspor'a geçmişte eski yöneticiler ne kadar alacağını bırakmış bir baktığımızda rahatlıkla söyleyebilirim ki çok fazla katkı sağlamamıştır' diyen Baturaygil, 'Bence bu şehrin gerçek para kazananları bu takıma sahip çıkmamışlar. İnanın gerçekten komik rakamlarda alacakları var. Yönetim Kurulu olarak bir yemek yiyoruz gelen hesaba ödediğimiz ücret eski bir yöneticinin alacağından inanın daha fazla. Kimse alınmasın, gücenmesin ama durum bu' ifadelerini kullandı.

Destek almadan yapıldı
Mevcut yönetimin iyi bir iş çıkardığını belirten Batraygil, '17 transfer yapıldı ve gerçekten çok iyi kadro kuruldu. Bu yönetim çok iyi işler yaptı. Bu insanlar bu paraları topladılar. Şehirden destek almadan bunları yaptılar. Eskişehir'den Eskişehirspor'a destek gelmiyor. Şehirde ticaretle uğraşanlar bu kulüple ilgilenmiyor. Taraftarı çok güçlü olmasa diğer kulüpler gibi yüzde yüz kapanmıştı. Eski yöneticiler alacaklarını silsinler. Ben nasıl sildim, siz de silin. Eskişehir halkı bıktı diye bir durum yok. Eski başkanların alacağı yok ki. Hep eşimiz dostumuzla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz' dedi.

Şehrin önüne sermeliyiz
Başkanvekili Baturaygil, 'Borçlu olduğumuz tüm futbolcularla oturup konuşmak istiyorum. Bu toplam borçlar kaç paraya kapanıyor bir görüp, şehrin önüne sermemiz gerekiyor. İnsanlara somut rakamlarla gitmek lazım. Sonra A.Ş. olma işini konuşuruz. Bunları yapmadan olmuyor' ifadelerine yer verdi.

Melih'i isteyen çoktu

Eskişehirspor'un transfer ettiği Melih Bostan'ın taliplisinin çok olduğuna parantez açan Baturaygil, 'Melih Bostan'ın çok taliplisi vardı. Iğdır FK çok istiyordu. Melih Bostan Fenerbahçe'nin oyuncusu ve Iğdır FK'nın sahipleri Fenerbahçe'ye sponsor. Sadece Eskişehirspor yaşamalı düşüncesi ile bu transfer gerçekleşti. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Melih bizde kiralık olarak forma giyecek' şeklinde konuştu.

Lige hakim, futbolcuları tanıyor

'Teknik Direktörümüz Özcan Kızıltan bu lige çok hakim bir isim' diyen Baturaygil, 'Futbolcuları çok iyi tanıyor. Rakipleri tanıyor. Emre Özbayer hocamıza teşekkür ediyoruz. Kendisi ile helalleştik. Kendisine minnettarız. Serkan Rençber bize 5 tane futbolcu sundu. Biz daha iyilerini bulduk. Serkan Rençber'in Eskişehirspor'a transferini de ben yapmıştım. O günden beri de kendisi ile görüşüyorum. Turgay Ciner ile görüşüyorlar. Bize yardımcı olmak istediler ama konuşulan fiyatları biz ödeyemezdik' dedi.

Hatipoğlu çok güzel proje sundu

Baturaygil sözlerini şöyle noktaladı; 'Nebi Hatipoğlu bize çok iyi bir proje sundu. Zincirlikuyu'da bulunan çok iyi konumda bir araziyi bize bağışlamaya hazır olduğunu söyledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve diğer yetkilileri yardımcı olmaya çağırıyoruz. Nebi Hatipoğlu çok kıymetli bir araziyi Eskişehirspor'a bağışlayacak. Bu proje ile kulübü kurtarırız. Yılmaz Büyükerşen hocamıza rica ediyoruz. İmara açılması lazım. Altyapıya destek veriyor biliyoruz ama bu konu da çok önemli. Bu kadar borç varken şirketleşme işi sıkıntılı. Bu borcu kapatalım ve şirketleşelim. Çünkü bu kadar borcu olan bir kulübe kimse ortak olmaz.'