CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, ilçe yöneticileri ve parti üyelerinin de katıldığı alan çalışmasında, Başkan Kurt, Taşel ve Çınar, Yıldıztepe ve Gültepe Mahallesini gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

'İNSANLAR NE YİYECEK, NASIL GEÇİNECEK'
Yıldıztepe ve Gültepe Mahallesinde bulunan market, manav, kasap, kahvehane, taksi durakları ve işyerlerini tek tek gezen Başkan Kurt, Taşel ve Çınar, esnafın derdini ve çözüm önerilerini dinleyerek notlar aldı. 'Derdinizi dinlemeye geldik, Bizden bir isteğiniz ya da talebiniz var mı?' diye soran Başkan Kurt, Taşel ve Çınar, esnafı gezerken karşılaştıkları mahalle sakinleri ile sohbet etti. Başkan Kurt Yıldıztepe ve Gültepe Mahallesinde gezerken, bir manava girdi. Manavdan 1 kg patates istedi. Manav, Başkan Kurt'a 3 patates verdi. Eline 3 patatesi alan Başkan Kurt, bu 3 patatesin 15 TL olduğuna dikkat çekti. Duruma tepki gösteren Başkan Kurt, 'Ülkenin geldiği durum ortada. 3 patates 15 TL. Bunun daha meyvesi, eti, kıyması, sütü, yoğurdu, yumurtası var. İnsanlar ne yiyecek, nasıl geçinecek?' dedi.

SORUNLAR ORTAK
Başkan Kurt, Taşel ve Çınar, kiminle konuşursa konuşsun esnafın da mahallelinin de ortak sorunu ekonomik kriz, hayat pahalılığı, gıda fiyatlarının yüksekliği ve işsizlik. Türkiye'nin ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Başkan Kurt, bunun nedeninin de siyasal iktidarın yürüttüğü yanlış ekonomi politikaları olduğunu vurguladı. Toplumun tüm kesimlerinin bu krizden etkilendiğinin altını çizen Başkan Kurt, 'Temel gıda maddelerinin fiyatları ortada. Ete sürekli zam geliyor. Daha önce evine bayramdan bayrama et giren vatandaşlar, artık bunu bile göremeyecek. Bu sorunların da tek sorumlusu siyasal iktidar. Türkiye'nin yönetilememe sorunu var. Sorunun çözümü de yoksullukla, işsizlikle, gelecek kaygısı ile uğraşan bizlerin elinde' dedi. HM