SEÇİM ÇALIŞMALARINI ANLATTI
ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin, ESGOUP Haber Koordinatörü Meltem Karakaş, Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Köver, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Uçar Kale, Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet, ESTV Kameramanı Mustafa Dizman AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile kahvaltıda bir araya geldi. Buluşmada Zihni Çalışkan seçim süreciyle ilgili çalışmalardan da bahsetti. Seçim takviminin 14 Mayıs olarak işaret edilmesiyle birlikte Eskişehir'e yansımalarını değerlendiren Çalışkan AK Parti'nin Eskişehir'de 40'ın üzerinde aday adayı çıkarabileceğine dikkat çekti.

40'IN ÜZERİNDE ADAY ADAYI ÇIKARIR
Çalışkan, 'Her seçimden çıktıktan sonra yeni bir seçime hazırlanarak AK Parti devam ediyor. AK Partinin teşkilatsal anlamda ekstra tabi seçim yaklaştıkça programları oluyor ama bunun dışında biz hep sahada vatandaşlarımızla bir arada her an seçim olabilecekmiş gibi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Dolayısıyla AK Partinin teşkilat anlamında seçime hazırlığı başka bir şey, onun dışında gönlünden adaylık geçen arkadaşlarımızın aday adayı olmasındaki süreç bambaşka bir şey. Bu süreçte ben Cumhurbaşkanımızın 10 Mart'ta açıklayacağı seçime ilişkin karardan sonra aday adaylarının çıkmaya başlayabileceğini öngörüyorum. Onun öncesinde çok fazla aday adayı çıkacağına ilişkin bir öngörüm yok ama tabi basında AK Partinin açısından yazılan birçok isim var. Yine ben AK Partinin 40'ın üzerinde bir aday adayıyla seçimi kucaklayacağına biliyor, inanıyorum. Son bir yılda yükselen bir trendle AK Parti ve Cumhur ittifakı yine 2023 seçimlerini göğüsleyebilecek en büyük parti olarak gözüküyor. Cumhurbaşkanımızın da yine yüzde 52 ile seçilebileceğini biz biliyor ve inanıyoruz' dedi.

1 AYA KADAR SİYASET RENKLENİR
Çalışkan Eskişehir'de bir aya kadar siyasetin renkleneceğini dile getirerek, 'Diğer partilerde aday adaylarının çıkması o partilerin biraz kültürleriyle alakalı… Bazı partiler daha geç, bazı partiler daha erken aday adayı çıkarıyor. Bu süreçte Eskişehir'de ben yine artık yavaş yavaş bunun olabileceğini değerlendiriyorum. Bunun şöyle bir anlamı var. Son 3 buçuk 4 yılı seçimsiz geçirdik. Bu seçimleri ilişkin bir özlem aday adayları noktasında da bir beklentiyi doğurmuş olabilir. O yüzden bir aya kadar artık yavaş yavaş renklenir ve siyaset neşelenir gibi geliyor' ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR'DE YÜZDE 40 OYUMUZ VAR
AK Parti ve Cumhur ittifakının bir yükseliş trendinde olduğunu söyleyen Çalışkan Eskişehir'de yüzde 40'ın altında oylarının olmadığını söyledi. Çalışkan, 'Türkiye'deki ekonomiye ilişkin beklenti ve taleplerin Eskişehir ile örtüştüğünü değerlendiriyorum. Son bir yılda özellikle Cumhurbaşkanımızın almış olduğu önlemler, asgari ücretteki artış, EYT, KEZA 3600, memur ve emeklilerin maaş artışlarının çok ciddi bir memnuniyet oluşturduğunu, sözleşmeden kadroya geçenlerin memnuniyet oluşturduğunu değerlendiriyorum. Tabi marketteki fiyatların düşmesine ilişkin beklenti de devam ediyor. Bunu da en kısa sürede çözeceğiz. Ama on süreçte bir yükseliş trendiyle AK Parti ve Cumhur ittifakının geldiğini görüyoruz. Eskişehir'de yüzde 40'ın altında oyumuz yok hamdolsun. Bunun için çok kıymetli bir oran. Gezdiğimiz dış ilçelerimizde de, yine merkezde de özdeş beklentilerin olduğunu değerlendiriyoruz' diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKIYLA GÜZEL BİRLİKTELİĞİMİZ VAR
Çalışkan Cumhur ittifakıyla güzel bir birlikteliklerinin olduğuna da dikkat çekerek, 'Biz aslında Eskişehir'de 6'lı değil de 10'lu bir masa oluşturmuştuk. Ben diğer arkadaşlarımızı da kahvaltılara davet etmiştim. Onlarla da, İl Başkanlarımızla hoş bir sohbetimiz oluştu. Umarım bir daha davet etsek, yine onlar davete icabet edeceklerine inancımız var. Eskişehir'in yerelinde bu anlamda birlikte hareket etmeye ilişkin bize avantaj sağlayan bir kültür. Yine Cumhur ittifakıyla biz çok sık bir araya geliyoruz. Bunun dışında çok sık telefon görüşmesi de yapıyoruz. Kendi içimizde çözebileceğimiz meselelere ilişkin kısmı da istişare ediyoruz. Biz zaten hep birlikte hareket ediyoruz. Çok yoğun birlikteliğimiz var. Bakanların geldiği her programda ben hem MHP'nin, hem BBP'nin İl Başkanının bize destek verdiğini biliyorum' vurgusu yaptı.

3 MİLLETVEKİLİ KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK
Eskişehir'de hemen her Genel seçimlerde AK Parti'nin önde olduğunu söyleyen Çalışkan bu seçimlerde de tablonun değişmeyeceğini belirtti ve Eskişehir'de 3 milletvekili konusunda bir sıkıntı olmadığına dikkat çekti. Çalışkan, 'Genel seçimlerde ben yine farklı bir tablo beklemiyorum. Bizim 3 milletvekili çıkaracak kapasitemiz her zaman mümkün, hatta 2018 seçimlerinde 4. Milletvekilini çok yakın bir oyla kaybetmiştik. Milletvekili sayısı bugün 6 olarak değerlendirildiğinde 3 Milletvekiline ilişkin kısımda yine çalışarak 4'ü zorlamamız gerektiğini düşünüyorum. 3 Milletvekili konusunda bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Yine en iyi adayları Cumhurbaşkanımızın seçeceğini ve en iyi listenin çıkacağına inanıyorum. Hemşerilerimizle gönül birlikteli yapan ve onların dertleriyle dertlenen, sahada yoğun bir şekilde çalışan vekil adaylarımızın olacağını biliyor ve inanıyorum' dedi. HM