Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, 2023 yılında yapılan kredi başvurularında geçen yıla oranla artış olduğunu belirtti. Esnafın başka gidecek yerinin olmadığını söyleyen Er, kooperatif olarak her zaman esnafın yanında olduklarını kaydetti.

'DÜNYADA BÖYLE BİR KREDİ YOK'
'Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri her zaman esnafın yanında oldu ve olmaya da devam edecek' diyen Er, 'Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin değeri ve kıymeti bir kez daha anlaşıldı ki, şu anda bankalarda 500 bin TL kredi vermiyorlar. Biz burada geçen bir yılın ilk 3 ayını değerlendirecek olursak o zaman kredi faizlerimiz 9,5 idi, limitimiz 350 bin liraydı. Şimdi ise kredi faizlerimiz 7,5, limitimiz 500 bin TL. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek lazım. Çünkü dünyada böyle bir kredi yok' diye konuştu.

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 100 ARTIŞ
2022 yılında 870 kişiye kredi dağıttıklarının altını çizen Er, Eskişehir'deki esnafımıza 2022 yılında dağıttığımız rakam 400 milyon. Bu küçümsenecek rakam değil. Bu Eskişehir esnafını Eskişehir piyasasını canlandırmak için de bir can suyu. Biz ayrım yapmadan tüm esnafımıza kefilini, ipoteğini almak kaydıyla krediyi kullandırıyoruz' şeklinde konuştu. Ayrıca Er, kredi başvurularında geçen yıla oranla yüzde 100 artış olduğunu ve 250 kişinin şu an kredi için sırada beklediğini ifade etti.