PANEL DÜZENLENDİ
Odunpazarı Kent Konseyi tarafından 'Yeniden Demokrasi Mümkün Mü? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' isimli söyleşi ve kitap imzası gerçekleştirildi. Gazeteci Özlem Gürses'in moderatör olduğu söyleşiye CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre ve Akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Kerem Kılıçdaroğlu konuşmacı olarak katıldı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve birçok kişi dinleyici olarak yer aldı.

KAYITSIZ KALMIYORUZ

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan İsmail Kumru, 'Kent konseyleri olarak yerel bir hareketiz. Yereldeki sorunları konuşurken, Türkiye'deki gelişmelere de kayıtsız kalmıyoruz. Demokrasi mahalleden, sokaktan başlayan bir mesele. Biz kent konseyleri olarak Türkiye'ye örnek işler yapıyoruz. Bugün konuşmacı olan üç arkadaşımızı siyasi kimlikleri ya da mesleki kimlikleri dışında' diye konuştu.

BU İKTİDARI 3Y GÖNDERECEK

İktidarın yasakları kaldıracağız diye gelip yasakları çoğalttığını söyleyen Kazım Kurt, 'Yasakları kaldıracağız diye gelip yasakları çoğaltan bir iktidarı bu 3Y gönderecektir. Yoksulluk dibe vurmuş, yasaklar ayyuka çıkmış ve yolsuzluklar da sayılamayacak bir noktaya gelmiştir. Artık yeter. Türkiye'de bu 3Y'ye bir dördüncüyü de ekleyip yeter dememiz lazım. En kısa sürede yapılacak seçimde bu iktidarı göndermek hepimizin boynunun borcudur' şeklinde konuştu.

İNSANLARI YOKSUL BIRAKIYOR

Klientalist yönetim anlayışının sosyal devlet anlayışına zarar verdiğini ve eşitliği barındırmadığını söyleyen Kerem Kılıçdaroğlu, 'Eğer parti üyesiysen biz sana destek oluruz mekanizmasının etkili işlemesi sosyal devlet metotlarını da etkiliyor. Sosyal devlet dediğiniz zaman eşitliğin ön planda olması lazım. Bunu bir sosyal devlet anlayışı olarak değil hem parti seçmen aidiyetini güçlendirmek için hem de yoksulluğu ve yolsuzluğu artıyor ve insanların yoksul bir şekilde kalmasına neden oluyor' dedi.

SON DURAĞI ZAFER

Adalet Yürüyüşü'nün hala devam ettiğini söyleyen Yunus Emre, '2017'de başlayan Adalet Yürüyüşü'nün bugün hala sürmekte olduğunu görüyoruz. 21 Mayıs'ta İstanbul'da bir miting yapacağız. O miting de Adalet Yürüyüşü'nün yeni bir durağı olacak. Hepimiz son durağı biliyoruz. 2023'te seçimlerde alacağımız başarı, zafer de Adalet Yürüyüşü'nün son durağı olacak' diye konuştu. HM