HABER: ATAHAN GEZER

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Eş Başkanı BirtürkÖzkavak, Adıyaman'da yaşanan yıkımın lanse edilenden daha büyük olduğunu savundu.
Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özkavak, tüm SES'lilerin deprem bölgesindeki çalışmalara katıldığını söyledi.

Genel merkezlerinin görevlendirmesi sonucu Eskişehir Şubesi gönüllülerinin de Adıyaman'a gittiğini anlatan Özkavak, '13-18 Mart tarihleri arasında oradaydık. Yaşananlara duyarlı olmamıza ve yakından izlememize rağmen yıkımın boyutlarının tahmin ettiğimizden çok daha büyük olduğunu gördük. Günün ağarmasıyla felaketin boyutları gözler önüne serilmeye başladı. Sanki bütün evler hasar almıştı' dedi.

YAŞAMSAL İHTİYAÇLAR HALEN GİDERİLMEDİ

Özkavak, depremin üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen temel ihtiyaçların teminindeciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

'Bölgedeki yaşamın halkın acil ihtiyaçları üzerinden kurulması için kesintisiz çalışmalar yürütülmelidir' diyen SES Eskişehir Şube Eş Başkanı BirtürkÖzkavak, şunları bildirdi: 'Deprem Adıyaman'ı yıkmıştır. Yaşamsal ihtiyaçlar hala giderilememiştir. İnsan ve çevre sağlığını önceleyerek kentin yeniden inşasında başta sendikamız SES olmak üzere sağlık, emek ve meslek örgütlerine sorumluluk yüklenmektedir. Temel ihtiyaçların teminindeki destekler ile bulaşıcı hastalıklara karşı mücadele süreci devam etmelidir. Bundan sonrası için kamudan görevlerini yapmasını talep eden bir hat hayata geçirilmelidir.'