Başkan Yılmaz Büyükerşen, 'Eskişehir'de Allah korusun ama bir deprem ile karşılarsak o gibi hallerde şehir olarak ulaşılacak, olağan üstü hallerde hemen yardıma koşacak donanım ve ekipmanlarımızın hazır olması lazım' dedi.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce'nin eşi Avukat Aydın Ünlüce geçirdiği kalp kriziyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Meclis üyemiz Aydın Ünlüce'nin tedavisi devam ediyor. Allah'tan şifalar diliyoruz. Hepinizin dualarını bekliyoruz.' dedi.

OLASI AFETLERE HAZIR OLMALIYIZ
16. madde ile ilgili konuşan Yılmaz Büyükerşen, 'Eskişehir'de Allah korusun ama bir deprem ile karşılarsak o gibi hallerde şehir olarak ulaşılacak, olağan üstü hallerde hemen yardıma koşacak donanım ve ekipmanlarımızın hazır olması lazım. Bazı şirketlerin kontrolünde olan hizmetlerimiz var, ESKİ'nin hizmetleri var ama bunların ötesinde yeni donanımlara ihtiyaç var. Eskişehir'de olası bir depremde veya ülkemizin başka bölgelerinde olası bir depremde ihtiyaç olduğunda Eskişehirliler adına kullanmak için donanımlarla hazır olmamız gerek.' dedi.

SEYYAR ARAÇLAR LAZIM
Seyyar fırın ve aşevi projesi planladıklarını anlatan Büyükerşen, 'Seyyar proje yapıyoruz. Fırın ve aşevi seyyar projemiz var. 16. madde bununla ilgilidir. Yeni birtakım seyyar araçlara ihtiyaç var. Gemilerde kullanılan çok büyük konteyner kullanmayı planlıyoruz. Onlar diğer konteynerlere göre daha büyük ve kullanışlı ve onlardan almaya gayret edeceğiz.' şeklinde konuştu. Ayrıca Eskişehir'de toplanma alanlarıyla ilgili birimlere talimat verdiğini söyleyen Başkan Büyükerşen, 'Büyükerşen, 'Talimat olarak toplanma alanlarına giden yerleri gösteren tabelaları yapılmasını verdim.' dedi.