ES TV ekranlarında yayınlanan Açıkça programında konuşan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, 'İYİ Parti daha çok sahada. Biz İYİ Parti olarak sahada daha öndeyiz' dedi.

HİÇBİR ADAYIN YANINDA DEĞİLİM
İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, ES TV ekranlarında yayınlanan Açıkça programında Ali Baş, Meltem Karakaş ve Arif Anbar'ın sorularını yanıtladı. Kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Edizgil, kendisinin tarafsız il başkanı olduğunu ve herkese eşit mesafede durduğunu belirtti. İlk olarak partisinin kongre süreci ile ilgili konuşan Edizgil, 'Kongre sürecimiz başladı. Şu ana kadar 8 ilçenin kongresini bitirdik. 4 tane dış ilçelerimiz, 2 tane de merkez ilçemizin delege seçimlerini yaptık. Gayet güzel, huzurlu, güvenli bir ortamda delege seçimlerimiz bitti. Bundan sonra 4 Aralık'ta Odunpazarı kongresini yapacağız. 11 Aralık'ta da Tepebaşı kongresini yapacağız. En son da 15 Ocak'ta il kongremizi yaparak tamamlayacağız kongre sürecini' diye konuştu.

BEN TARAFSIZ OLMAK ZORUNDAYIM
'Ben tarafsız olmak zorundayım. Çünkü ben mevcut il başkanıyım' diyen Edizgil, 'Nusret Kabasakal adaylığını açıkladı. Nusret Bey Tepebaşı adayı olduğu için ben bunu Tepebaşı ilçesinde yapmak istiyorum dedi. Bana telefon açtı. Başkanım ben yarın açıklama yapacağım, yanımda bulunur musunuz dedi. Ben de kabul ettim. Yönetimdeki arkadaşları da tek tek aramış. İsmail Başkan ve Tamer Başkan adaylıklarını açıklamalarından haberi olmadı. Ben bunu sosyal medyada gördüm. Onlar beni çağırsaydı yanlarında bulunurdum. Resimlerini de ilin sayfasında paylaşırdık. Davet önemli değil resim gönderip, başkanım bunu ilin sayfasında paylaşır mısınız deseler paylaşırdık. Ben şu adayı destekliyorum onun yanındayım demem. Bunu aleni yapmam. İçimden desteklediğim bir aday var. Bunu ben demesem bile sizler de inanmayacaksınız, Eskişehir halkı da inanmayacak buna. Ben bütün adaylarımıza eşit mesafedeyim. Yanında olduğum adaylar da var. Ama hepsine eşit mesafedeyim' dedi.

VEKİLİMİZ DE BENİ TAKTİR EDİYOR
Arslan Kabukçuoğlu'nun da kendisini taktir ettiğini belirten Edizgil, 'Arslan Kabukçuoğlu da çok tarafsız bir milletvekili aslında. Onun benim yanımda göründüğü zaman Emine Hanım'ı destekleniyor deniyor. Bundan doğal ne olabilir. İYİ Parti'nin il başkanıyım ben. Bir yere gidileceği zaman Arslan Bey ben şuraya gidiyorum, katılmak ister misiniz diyorum. O eğer programı ona el veriyorsa, Eskişehir'deyse benimle birlikte programlara katılıyor' diye konuştu.

EŞİMİ ANAHTAR LİSTEDEN ÇIKARDIK
Eşinin delege olmasına ilişkin süreci de anlatan Edizgil, 'Zafer Beyle ben çok sık görüşüyorum. Sonuçta Odunpazarı ilçe başkanımız. Onunla diyaloğumuz da gayet iyi. Orada tek liste çıktı biliyorsunuz. Delege kimin derseniz İYİ Parti'nin delegesi. Odunpazarı beni çok iyi biliyor. Oradaki seçmen de beni çok iyi tanıyor. Yıllar önce siyasete Odunpazarı'nda başladım ben. Orada bir sıkıntı yok. Zafer Bey orada aday çıkmadığı zaman anlaştık değil. Zafer Bey, İsmail Bey'i de destekleyebilir. Ama Zafer Tuna ile diyaloğumuz gayet güzel. İstişare de yapıyoruz. Ama o istediği adaya da delege istediği adaya oy verebilir. Onu seçim zamanı göreceğiz. Tepebaşı'na gelince. Tepebaşı'nda çift liste çıktı. Bu çift listeden Batıkent'te 84 kişi oy kullandı 140 üyenin arasından. Orada 30 delegesi vardı Batıkent'in. 30 tanesi benim değil diyelim onları İYİ Parti'nin delegeleri. Orada benim eşimin delege olması nasıl oldu? Bizim bir delegemiz şehir dışındaydı. Oradan bana telefon açtı. Başkanım ben seçime yetişemeyebilirim diye. Ben de son gün de eşim gitti. Son gün eşime bari sen delege ol dedim. Sabah telefon geldi, başkanım ben geldim. Delege olacağım dedi. Eşim de artık başvurmuş. Çekemiyoruz da. Sabahına oldu bu olay. Böyle olunca biz eşimi anahtar listeden çıkardık. Yani o delegelere oy vermeyin dedik. Buna rağmen 14 oy almış. O da bizim daha fazla delege çıkarmamıza engel oldu aslında' dedi.

İYİ PARTİ DAHA ÇOK SAHADA
Sahada İYİ Parti'nin daha önce olduğunu ve daha çok çalıştıklarını söyleyen Edizgil, 'Biz daha çok sokaktayız. Onlar da muhtemelen kendilerince geziyorlardır. Ama İYİ Parti daha çok sahada. Çünkü ben 3-4 ay boyunca ilçelerin tamamını gezdim. Mahallerimizin çoğunu bitirdim. Bizim çalışmalarımız daha önde. Biz İYİ Parti olarak sahada daha öndeyiz. Biz görmüyoruz CHP'yi. Ben de sahada karşılaşmadım. Açıkçası bu delege seçimlerinde biraz aksattık. Delege seçimleri çok önemliydi. Ama onlar da çok güzel oldu, bitti. Bundan sonra çalışmalarımızı planlamaya başladık' şeklinde konuştu.

EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ HEDEFİ
Eskişehir'de en az 3 milletvekili çıkarma hedefleri olduğuna dikkat çeken Edizgil, 'Gönlüm istiyor ki 6 vekil de bizden olsun. Ben 3 vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Eskişehir'de biz anket yapmadık ama en güzel anket İYİ Parti'nin sahadaki karşılığı' şeklinde konuştu.

EKONOMİ EN BÜYÜK DERT
'İnsanların en çok mustarip olduğu şeyler ekonomi' diyen Edizgil, 'Hep de derim, güvenlik kaygısı asla ekmek kaygısının önüne geçmemeli. Halkın en büyük sıkıntısı ekmek kaygısı. Ucuz bir şey buldukları zaman stokluyoruz çünkü yarın bu fiyata almayacağız diyorlar. Bu da güvensizlikten kaynaklanıyor. Ne yapıyor halkımız stoklamaya gidiyor. Bu da enflasyonu biraz daha artırıyor diye düşünüyorum. Çünkü beklenti gerçeğe dönüşüyor' diye konuştu.

MEHMET EKTAŞ PARTİYE ZARAR VERDİ
Mehmet Ektaş'ın İYİ Parti'ye zarar verdiğini söyleyen Edizgil, 'Ben üyeliğimi yaptığım zaman ondan 1 gün önce il başkanımız Mehmet Ektaş istifasını vermişti. Yani o istifasını açıklarken de ben milletvekili adayı olacağım. Bu nedenle de il başkanlığından ayrılıyorum dedi. Düşünün ki delegenin yüzde 90'ını almış, il başkanı olarak seçilmiş. Bu çok güzel bir şey. Emek de verdi. Bir yıl boyunca da götürdü il başkanlığını. Orada yapılan yanlış şu bence: Bir resim. Meclisin çatısı altında çekilen bir resim üzerinden Türk Tabipler Birliği Başkanı'nın açıklamasına doktor olarak katıldı, meclisin çatısı altında yapılan bir açıklamaya katıldığı için sosyal medyadan paylaştı ve vekilimizi karalamaya çalıştı. Bu çok yanlış bir şeydi. Buna karşılık Arslan Kabukçuoğlu öyle çok polemiğe giren, sosyal medyadan yazılanlara çok cevap veren bir vekil de değil. Ya telefon açar konuşur. Ama sosyal medyadan paylaşmaz. Demek onun da çok canı sıkıldı ki farklı bir şekilde bir yazı yazma gereği duydu. O yazıyı yazmakta da haklıydı. Çünkü öyle bir karalandı ki vekilimiz hem de eski il başkanımız tarafından. Bu İYİ Parti'ye zarar veren bir şey. Mehmet Ektaş'ın bunu yapmaması gerekirdi' şeklinde konuştu.

DAVET ETTİM AMA HİÇ KATILMADI
Mehmet Bey'i partiye davet ettiğini fakat kendisinin hiçbir davetine olumlu yanıt vermediğini belirten Edizgil, 'Mehmet Bey sosyal medyadan beni de çok eleştirdi. Ben geldiğim günden beri Mehmet Bey'in eleştirilerine maruz kaldım. O yazdı, çizdi. Ben hiçbir şekilde cevap vermedim. Ben Mehmet Bey'i ilk geldiğimde basın açıklamama davet ettim, mazbata törenine davet ettim, bayramlaşmaya davet ettim. Hiçbirine katılmadı. Ben de bir daha aramadım. İletişimimiz yok' ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ ALTILI MASA'YA GÜVENİYOR
Vatandaşın Altılı Masa'ya çok güvendiğini kaydeden Edizgil, 'Altılı Masa'nın her toplantısından sonra aday açıklansın diye bekleniyor. Orası bir rejim değişikliğine gideceksin, sistem değişikliğine gideceksin. Ülkeyi şu hale getiren sistemi suçluyoruz biz. Genel başkanlar bunu konuşuyor ama genel başkan yardımcıları bunun mutfağında çalışıyor. Ben adayın en son açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Eskişehir'de bize söylenen ne olur Altılı Masa dağılmasın. Bunu özelikle söylüyorlar. İnsanlarımız Altılı Masa'ya çok güveniyor. Onun gücüne de çok inanıyor. Aday zamanı gelince açıklanacak. O bir süre. Genel başkan yardımcıları Altılı Masa'nın mutfağında çalışıyorlar. Ekonomi, eğitim, mülteciler üzerine çalışıyorlar. Seçim startı verildiği zaman ortak bir dil kullanılacak. Altılı Masa'nın birlikte yapacağı şeyleri anlatacağız. O kazanacak aday Altılı Masa tarafından belirlenecek. Belediye başkanları da aday olabilir. Neden olmasın? Kiminle kazanacaksa aday o olsun yeter ki kazanacak adayla çıkalım' diye konuştu.

AKŞENER CUMHURBAŞKANI OLSUN
Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olmasını istediklerini belirten Edizgil, 'İl başkanlarımız öyle bir şey düşündü ama genel başkanımız öyle bir şey istemedi. Bizler istiyoruz. İl başkanları toplantısında da söyledik. İl başkanlarının düşüncesi değil bu, biz tabanın sesini genel başkana yönlendiriyoruz. Sizi istiyoruz diyoruz. Genel başkanımız ama ben başbakan adayıyım dedi. Seçim sathına girince ne olur bilemeyiz' şeklinde konuştu. HM