ES TV'de konuşan ve önemli açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Recep Taşel, Altılı Masa'dan korkanlar olduğunu ve masayı devirmek istediklerini söyledi. Başkan Taşel, 'Eğer altılı masa içinden çıkacaksa cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ama masayı devirmek isteyen, masadan korkan o ittifaktan ürken belli çevreler sürekli bunu kaşıyorlar.' dedi.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALI
CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, ES TV ekranlarında yayınlanan Açıkça programında Ali Baş, Meltem Karakaş ve Arif Anbar'ın sorularını yanıtladı. Altılı Masa'dan korkanlar olduğunu ve masayı devirmek istediklerini söyleyen Taşel, 'Ben bu izlenimi almıyorum. 2 tane belediye başkanımız da hem sayın İmamoğlu sayın Mansur Yavaş'ın çok net ifadeleri var. Onlar belediye başkanlıklarını yapacaklar. Eğer altılı masa içinden çıkacaksa cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ama masayı devirmek isteyen, masadan korkan o ittifaktan ürken belli çevreler sürekli bunu kaşıyorlar. Ben öyle bir izlenim almadım. Biz de geçen hafta Eskişehir il başkanları olarak toplandık. O masadan da öyle bir izlenim almadım' diye konuştu.

SEÇİM GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
'Biz sandık güvenliği anlamında hassas ve uzun süreli bir çalışma yürütüyoruz' diyen Taşel, 'Sayın cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi yok demişti 6 yıl önce. Bu şekilde davranmıştı ama anlıyoruz ki 14 Mayıs'ta bir seçim sözü verdi. Bu nasıl olacak? Biz Altılı Masa, Millet İttifakı ortakları olarak 6 Nisan'dan önceki seçime onay vereceğimizi ondan sonrasının hiçbir tanesini erken seçim olarak kabul etmeyeceğimizi söylemiştik. Muhtemelen resmileşmediği için herhangi bir şey söylemek mümkün değil ama meclis fesih edilecek. Demek cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi varmış. Dün öyle bugün böyle davranıyor. Biz aslında kasımdaki seçime de hazırdık. Biz bütün örgütlerimizle hızlı bir şekilde olası erken seçime karşı hazırlık süreci geçirdik. Genel başkanlarımız 26 Ocak'ta 12'inci toplantısını yapacaklar. Seçim güvenliği konusunu çok önemsedik. Biz de illerde sandık güvenliğiyle ilgili her türlü çalışmayı yaptık. Hazırlıklarımız gayet olumlu bir şekilde ilerliyor. Hatta ilçe başkanlarımıza rica edeceğim. Sandıkta sigara tiryakilerini bile bulundurmamalarını, mümkünse çok gençlerin bulunması gerektiğini ifade edeceğim. Bu kadar önemsiyoruz. Eskişehir'de tüm sandıklarda asil, yedek, kat sorumluları, okul sorumluları ve okullarda bir hukukçu mutlaka olacak. Biz sandık güvenliği anlamında hassas ve uzun süreli bir çalışma yürütüyoruz' diye konuştu. HM