ES TV'ye konuştu
Eskişehirspor'un genç futbolcularından olan Hasan Alp Altınoluk, ES TV'de yayınlanan Spor Ajansı programına özel açıklamalar yaptı. Forvette oynarken kendisinin daha verimli olduğunu ifade eden 17 yaşındaki futbolcu Altınoluk, hedefinin gol krallığına oynamak olduğunu belirtti. Yaz dönemini boş geçirmeyen, şu günlerde de takımla birlikte sıkı bir antrenman programından geçen Hasan Alp, camianın yüzünü güldürmek istediklerinin altını çizerken kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı.

15 yaşında Eskişehirspor'a geldi
İlk olarak futbola başladığı yılları anlatan Hasan Alp Altınoluk, '17 Ağustos 2004 doğumluyum. Futbola DSİ Bentspor altyapısında başladım. 15 yaşımda Eskişehirspor altyapısına dahil oldum. Şu anda Eskişehirspor A Takımı'nda ikinci sezonumu geçiriyorum. Geçen sezon devre arasında A Takıma çıkmıştım. Suat Kaya hocam bana bir şans verdi. Sahaya sürdü. Ben de o şansı elimden geldiğince kullandım. Bu sene inşallah daha iyi bir performans sergileyeceğim' şeklinde konuştu.

Taraftarın önünde oynamak çok farklı
3 kez A Takıma çıktığını belirten Altınoluk, 'Üçüncüde kalabildim. 16 yaşımda İlhan Var döneminde çıkmıştım. Profesyonel yapacaktı hocamla konuşmuştum ama olmadı. Tekrar altyapıya indim. Geçen sezon başında Cem Karaca hocamız A Takıma çıkarmıştı. O zaman da tekrar altyapıya inmiştim. En sonunda geçen sezon devre arasında Suat Kaya hocam çıkardı sağ olsun. Bana güvendi, bana inandı. İlk maçımda asist yapmıştım. Çok mutluydum. Eskişehirspor taraftarının önünde oynamak çok farklı bir duyguydu. Hayalimdi her zaman' dedi.


Geçen sene tecrübesizdik
Geride kalan 2021-2022 sezonunu değerlendiren genç futbolcu, 'Küme düştük ama bence hak etmiyorduk. Tecrübesizdik. Çoğumuzun ilk senesiydi. Kendi açımdan pek kendime yakıştırdığım bir sezon geçirmedim. Çünkü ilk sezonumdu çok heyecanlıydım. Top bana geldiğinde çok panik yapıyordum. Bu sene çıkı çalışıyorum. Yazın da çalıştım sürekli. Bu sezon daha iyi bir Hasan Alp izleteceğim' ifadelerine yer verdi.

Hedefi gol krallığı
Altınoluk, 'Geride bıraktığımız sezon tecrübe kazandığına inanıyor musun?' sorusunu şu şekilde cevapladı, 'Kesinlikle inanıyorum. Hatta bazı arkadaşlarıma diyorum geçen sezon tecrübeli olsaydım 8-9 gol daha atabilirdim. Çünkü her maç pozisyona giriyordum. Pendikspor deplasmanında penaltı kaçırmıştım. Ama bu sene tecrübelendim, sakinleştim. Hedeflerim doğrultusunda gol krallığına oynamak var.

O heyecan çok farklı oluyor
Attığı gollerden sonra hissettiklerinin sorulması üzerine Altınoluk, 'Ben çocukluğumdan beri koyu bir Eskişehirspor taraftarıyım. Her maça gidiyordum. Bazen top toplayıcı oluyordum. Top toplayıcıyken ben gol atsam ne yapardım diye düşünüyordum. Ama hala gol attıktan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. O heyecan çok farklı oluyor. İki sene önce tribünde beraber maç izlediğimiz arkadaşlara koşuyorum. Bu çok güzel bir duygu. Zaten taraftarımızdan bahsetmeye gerek bile yok' şeklinde konuştu.

Antrenmanlar çok sistemsel geçiyor
Sezon öncesi hazırlıklarından bahseden Altınoluk, 'Yaz döneminde özel bir hoca tuttum. Bir spor salonunda çalıştım. Çünkü bizim için 3-4 aylık boşluk uzun bir süre. Boş kalırsak sıfıra düşeriz. Sezon başı kampıyla birleştirmek için salonda çalıştım, boş durmadım. Antrenmanlar çok sistemsel ve bilimsel olarak geçiyor. Cüneyt Biçer hocamız çok iyi bir ekiple çalışıyor. Çok iyi antrenmanlar yapıyoruz. Bu sezon hem bizim açımızdan hem de kulüp açısından güzel olacak' dedi.


Kendi mevkiim forvet
Geçtiğimiz sezon kanatta oynayan ancak bu sezon Teknik Direktör Cüneyt Biçer'in forvette değerlendirdiği Altınoluk, 'Ben zaten altyapıda her zaman forvet oynadım. A Takıma çıktığım zaman Suat hocam kanatta oynattı beni. Kanatta da oynayabiliyorum ama kendi mevkiim forvet. Cüneyt hocam forvet oynatıyor. Forvette büyüklerin Onur Arı ve Onur Bayramoğlu'ndan çok şeyler öğreniyorum. Üçümüzün de iyi futbolcular olduğumuzu düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Düşme gibi bir şansımız yok
Takımdaki havadan ve sinerjiden de bahseden genç futbolcu Altınoluk, 'Takımda herkes çok hırslı. Bu sene son şansımız. Profesyonel liglerin en sonundayız. Buradan aşağısı yok. Düşme gibi bir şansımız yok. Hepimizin hedefleri var. Eskişehirspor'un da hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda artık yavaş yavaş çıtayı yukarıya doğru çıkarmamız lazım. Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsinler çünkü onlar tribünde varsa biz sahada daha iyi performans sergiliyoruz. Onlara çok şey borçluyuz. Taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz' dedi.

Problemlerimi düzeltmeye çalışıyorum
Kendi eksik yönleri hakkında da konuşan Altınoluk, 'Topla ilişkilerimi daha da güçlendirmem gerekiyor. Oyuna bakış açımı, nerede duracağımı öğrenmem gerekiyor. Çünkü iyi bir forvet nerede duracağını çok iyi bilmeli. Ben de onun için nerede duracağımı çok önemsiyorum. Ona göre sürekli maçlar izliyorum. Duruş problemlerimi düzeltmeye çalışıyorum' ifadelerini kullandı.

İdoleri Burak Yılmaz ve Funes Mori
Takip ettiği ligler ve örnek aldığı isimleri de belirten Altınoluk, 'İngiltere ve Almanya Ligi'ni çok izliyorum. Türkiye Ligi de benim çok ilgimi çekiyor. Çünkü hırs ve mücadele anlamında çok yüksek. Ben de ikili mücadeleyi çok seviyorum. Sert oynamayı seviyorum. Bence her Türk genç forvetin yerli olarak idolü Burak Yılmaz'dır. Burak abiyi şu yönden kendime benzetiyorum. O da gençlik yıllarında kanat oynuyordu. Sonradan forvete geçti. Ben de kendimi öyle görüyorum. Eskişehirspor'da forma giyen Rogelio Funes Mori'yi de çok beğeniyordum. Onları hep izliyorum' dedi.