Koca, altyapı tesis ihalesinin 2 hafta içinde yapılacağını ve ilk kazmanın vurulacağını belirterek bir aksilik olmaması durumunda tesislerin 7-8 aya biteceğini belirtti. Öte yandan paylaşılan tesis görselleri çok beğenildi.

Başkan Şimşek paylaştı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Spor Toto arasındaki proje ile yapılacak olan Eskişehirspor Altyapı Tesislerinin görselleri yayınlandı. 2 hafta içinde başlanılması beklenilen tesislere yapılacak olan projenin fotoğraflarını Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek şahsi sosyal medya hesabından paylaştı. Tesislerin girişinden itibaren modern bir yapının bulunacağı altyapı tesislerinde, otel konseptinde bir binanın yapılacağı belirtildi. Ayrıca mevcut halı sahanın yenilendiği ve 2 yeni halı sahanın da yapılacağı görsellerde belirtildi.

Birçok kulüpten iyi olacak
Pazartesi akşamı ES TV'de yayınlanan 90+3 programına katılan Eskişehirspor Başkanvekili Erkan Koca da tesisler hakkında konuştu. Koca, 'Sayın Valimizi, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile birlikte tesislerimizde ağırladık. Öncelikle yönetimimiz ve takımımızı tebrik etti. Son iki maçta alınan galibiyetler sonrası valimiz büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Valiliğimiz bu tesis projesini çizdi. Türkiye'de birçok kulüpten daha iyi şartlarda olacak bu tesisimiz. Altyapı tesislerimiz yıkılmıştı, futbolcularımızı yatıracağımız bir yerimiz yoktu. Mükemmel bir tesis kazanacağız. Bakanımız Mehmet Kasapoğlu'na, Valimiz Erol Ayyıldız'a ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'a çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Her şey yolunda giderse
Başkanvekili Erkan Koca, tesis ihalesinin 2 hafta içinde yapılacağının altını çizdi. Koca, '2 hafta içinde tesisimizin inşaatı için ihalesi yapılacak. Daha sonra ilk kazmayı vuracağız. Tesisin parası bizim kasamıza girmeyecek. İhaleyi Eskişehirspor yapmıyor, para bize gelmiyor. Spor Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Spor Toto arasındaki bir proje bu. Yapılacak tesislerde 2 tane halı saha yapılacak. Yazları bu halı sahayı kiraya verebilir ve gelir elde edebiliriz. Her şey yolunda giderse, gerekli belgeler ve ruhsatlar alınırsa 7-8 ayda tesisler bitecek' şeklinde konuştu. HM