Velilerin de katıldığı Anıtkabir ziyareti rehberler Gürsel Gedik ve Ezel Gedik eşliğinde gerçekleştirildi. Öğrencileri Atatürk sevgisini aşılamak ve tarihi öğretmek amacıyla düzenlenen gezi, Sakarya Meydan Muharebesinde düşmandan alınan ilk tepe olan Dutepe ile başladı.

MOZOLEYE ÇİÇEK BIRAKTILAR
Ardından Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk binası ziyaret edildi. Sonrasında Anıtkabir'e geçen öğrenciler Aslanlı yoldan ilerleyerek Atatürk ve Kurtuluş Savaşı müzesini gezdi…. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de öğrenciler nöbet değişimini heyecan içinde izledi. 3-B sınıfı öğrencileri, velileri ve sınıf öğretmeni İlknur Cabar, Ata'nın huzuruna çıktı. Mozoleye çiçek konularak Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu.

BİZLERER BİRER MUSTAFA KEMAL'İZ
Anıtkabir özel defterine ise Meserret İnel İlkokulu 3-B sınıfı öğretmeni İlknur Cabar öğrencileri adına şunları yazdı 'Sevgili Atam Bizler bıraktığın cennet yurdun bir köşesinden Eskişehir'den geldik.. Seni çok seviyoruz Atatürk'üm.Sana ve yurdumuza layık öğrenciler olacağımıza söz vermeye geldik.Sen bizlere önderlik etmeye devam edeceksin.. Senin önderliğinde çağdaşlığa,uygarlığa bize gösterdiğin hedeflere aklın ve bilimin ışığına kavuşacağız.. Senden bize inanmanı,bize güvenmeni ve sonsuzluk uykusunda rahat olmanı diliyoruz..Bizler ilerde doktor ,mühendis,öğretmen olacağız.Senin yenilikçi coşkun ruhunu taşıyan Mustafa Kemaller olarak yetişeceğiz.Sana söz veriyoruz Sevgili Atam..Bugün senin huzurunda olmaktan çok mutluyuz;Çünkü artık bizler de bir Mustafa Kemal'iz…' HM