Türkiye EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, Ankara'da AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüştü. Türkiye EYT Platformu Eskişehir İl Temsilcisi Kadir Arıkoğlu, yapılan görüşmeler neticesinde EYT'nin aralık ayında çıkacağına dair söz aldıklarını ifade etti.

'AK PARTİ VE MHP İLE GÖRÜŞTÜK'
Biz bu platformu kurduktan sonra değişik illerde çalıştaylar yaptık. Çalıştayların raporlarını genel başkan vekillerimize AK Parti ve MHP Genel Başkan Vekillerine ilettik. Bu raporları verdiğimiz gün bize şöyle söylendi: Önümüzde 5 adım var dendi. Asgari ücret, emekli-memur maaşları zamları, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel kadrosu ve aralıkta da EYT. Bununla ilgili çalışmalarımızı, görüşmelerimizi yaptık. Ve dün tekrar AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ile görüşmemizi tekrar yaptık. Aynen bu dediğimiz doğrultuda çalışmaların yürütüldüğünü ve aralık ayında EYT'nin çıkacağı sözünü aldık. Akabinde sayın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmemiz de oldu. Vedat Bey ile görüşmemizde de öncelikle Vedat Bey, kesin bir dille şunu söyledi: Formüllerden bahsediliyor dedi. Kesinlikle böyle bir formül yok. Bizim herhangi bir formül çalışmamız yok. Kimse bu tür haberlere itibar etmesin benden ne duyuyorsanız ona inanın dedi' diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KESİNLEŞECEK
Önümüzdeki günlerde Bakan Bilgin ile tekrar bir araya geleceklerini ifade eden Arıkoğlu, 'Platformun müzakere heyetinin çalışmaları devam ediyor. Bazı konularda dosyamızda eksikler vardı. Onları tamamladık. Bir daha ki görüşmemizde EYT'nin, yasanın içeriği ve tarihi kesinleşecektir' şeklinde konuştu. HM