11 yıl Eskişehirspor'un altyapılarında forma giydikten sonra A takıma yükselen Onur Arı, Eskişehirspor Gazetesine açıklamalara bulundu. Futbola nasıl başladığını, hayallerini ve A takımda nasıl günler geçirdiğini anlatan 20 yaşındaki oyuncumuz geçirdiği karantina sürecinde yaşadıklarını ilk kez paylaştı.

'FUTBOL İLE ABİM SAYESİNDE TANIŞTIM'
2001 yılında Eskişehir'de doğduğunu söyleyen Onur Arı, 'Futbol oynamaya 12 yıl önce başladım. Abim Eskişehirspor Kanlıkavak Futbol Okuluna gidiyordu. Ben 8 yaşındayken beni de götürdü. Ben de futbol ile böyle tanıştım. Eskişehirspor sevdalısı bir ailede büyüdüm. Yasin Söğüt ve Ahmet Karaçöl hocalarımız beni beğendi ve Eskişehirspor'un kapısından girdim. Eskişehirspor'un tüm akademi takımlarında forma giydim' dedi.

'O MAÇI HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM'
İlk olarak Mustafa Özer zamanında antrenmanlara çıkmaya başladığını söyleyen 20 yaşındaki oyuncumuz, 'Antrenmanlara çıktım ama maçlarda hiç görev yapmadım. Daha sonra İlhan Var hocamız göreve geldi. O da antrenmanlara çağırdı. Profesyonel olmam için talimat verilmiş. İmzayı attım ertesi gün maça çıktım. İlk maçım 1-0 mağlup olduğumuz Samsunspor maçıydı. İlhan hocamız maçın oynanacağı günün haftası bana hazır ol seni bu hafta oynatabilirim demişti. Çok heyecanlanmıştım. Maç başladı ve yedek kulübesinden maçı takip ediyorum. Ben karşılaşmanın son dakikalarında belki oyuna girerim diye beklerken hocam beni 57. dakikada oyuna aldı. Çıktım ve takımım için elimden ne geliyorsa yaptım, mücadele ettim. 11 yıllık emeğin ardından A takım forma giydiğim için çok mutlu olmuştum. O maçı hayatım boyunca unutmayacağım' ifadelerini kullandı

'İLK GOLÜMÜ ATINCA ÇOK MUTLU OLDUM'
Kariyerinin ilk golünü bu sezon Türkiye Kupası maçında atan Onur Arı duygularını, 'İlk golümü Kupada oynadığımız Cizrespor maçında attım. Oyuna sonradan dahil olmuştum. Sert bir vuruşla topu ağlara gönderdim. İlk golümü attığım için çok mutluydum. İlk hayalim A takımla maça çıkmaktı. İkinci hayalim de gol atmaktı. Bu hayallerimi gerçekleştirdim' cümleleri ile anlattı.

'SÜREKLİ YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYORUM'
5 aydır A takımda bünyesinde olduğunu ifade eden forvet oyuncumuz, 'Fiziksel anlamda kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Zamanla çok daha iyi olacaktır. 4-5 ay önce ikili mücadelelerde daha zayıf kalıyordum ama artık daha güçlüyüm. Hocalarımdan sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Önümüzdeki sezon güzel işler yaparak takımımızı yeniden bir üst lige çıkarmak istiyoruz. Ben Eskişehirspor için her zaman savaşmaya ve mücadele etmeye hazır olacağım' dedi

'GÜZEL BİR ARKADAŞLIK ORTAMI VAR'
Takımda nasıl bir hava var ve en yakın arkadaşların kim sorusunu yanıtlayan Onur Arı, 'Takımda gerçekten güzel bir arkadaşlık ortamı var. Ben daha çok İbrahim Halil Öner, Arda Okumuş ve Kaan Gaman ile daha çok vakit geçiriyorum. En iyi arkadaşlarım onlar. Takım içerisinde herkes birbirine çok iyi davranıyor. Abilerimizden yeni şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Hocalarımızın direktifleri doğrultusunda takım halinde futbol oynamaya çalışıyoruz. Hep beraber hareket etmeye çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

'SEZGİN ABİNİN OLMASI BİZİM İÇİN AVANTAJ'
Sezgin Coşkun'un saha içerisinde olması bizim açımızdan çok fark ediyor diyen genç oyuncumuz, 'Hakemler bize karşı yaklaşımı o varken daha farklı oluyor. Biz genç oyuncularda kendi hakkımızı savunuyoruz ama Sezgin abinin ki kadar etkili olmuyor. Bizi saha içerisinde sürekli motive etmeye çalışıyor. Özgüven kazandırıyor. Tecrübe olarak da bize çok yardımcı oluyor. Onun sahada olması bizim için her zaman avantaj' dedi.

'KORONANIN ETKİSİ BENDE 1 AY KADAR SÜRDÜ'
Geçtiğimiz aylarda Covid testi pozitif çıkan Onur o dönemi, 'Koronavirüse yakalanan ve formadan uzak kalan oyunculardan birisi de bendim. Bu virüs nedeniyle 5 maç kaçırdım. Karantina dönemi bittikten sonra antrenmanlara başladım ama çok zorladım. Özellikle kuvvet antrenmanı beni çok zorlandı. 1 ay kadar etkisi devam etti. Koku ve tat duyumu kaybetmiştim. Zamanla normale döndü. Ciğerlerin toparlanması uzun sürüyor. Ailemde de abimin Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Çok şükür sağ salim atlatmayı başardık' ifadeleri ile anlattı