2023 yılı Arıköy arıcılık eğitimleri için başvurular, 3 Mart 2023 Cuma günü sona erecek. Başvurular, Odunpazarı Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bürosuna şahsen yapılıyor.

Konunun uzmanları, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, akademisyenlerle iş birliği yapılarak hazırlanan Türkiye'nin örnek projelerinden olan Arıköy'de, arıcılık eğitimleri başlıyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından Akpınar Mahallesi'nde 35 dönümlük bir alan üzerine kurulan Arıköy'de, arıcılık için gerekli olan botanik bilgisinden, temel ve ileri düzey arıcılığa, kovan bilgisinden pazarlama stratejilerine kadar birçok konuda teorik ve pratik eğitim verilecek. Arıcılık eğitimine başvuru yapmak isteyen vatandaşların, Odunpazarı Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bürosuna (Kapı No:8) şahsen başvuru yapması gerekiyor.

USTA ÖĞRETİCİLER TARAFINDAN VERİLİYOR
3 grupta gerçekleşecek teorik eğitimler toplam 30 saat sürecek. Teorik eğitimler, hafta içi 18:00 - 21:00 arasında yapılacak. Teorik eğitimler tamamlandıktan sonra uygulama eğitimleri (hava koşullarına bağlı olarak) 10 saat olarak yapılacak. Eğitimlerin yüzde 20'sinden fazlasına katılmayan kursiyerlere katılımcı belgesi verilmeyecek. Usta öğreticiler tarafından verilecek eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi Hizmet Binası'nda bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Bürosuna başvuruda bulunabilir. 'Şahsen' yapılması gereken başvurular için son başvuru tarihi 3 Mart 2023. Arıköy ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, (0222) 234 01 80 ya da 213 30 30-2027 numaralı telefonları arayarak bilgi alabilir. HM