ES ES NAZİLLİ'Yİ AĞIRLADI
2021-2022 sezonunda TFF 2. Lig'in bitimine 4 maç kala 3. Lig'e düşmesi kesinleşen Eskişehirspor, ligin 36. haftasında Nazilli Belediyespor'u ağırladı.

SON İÇ SAHA MAÇI
Sezonun son iç saha maçında rakibi karşısından 5-2'lik yenilgiyle ayrılan Siyah Kırmızılı futbolcular, maç sonrası tribünlere kendilerini desteklemeye gelen 2 bine yakın taraftarın alkışları altında sahadan hüzünlü ayrıldı.

3. LİG İÇİN GERİ SAYIM
Ligde son bir maçı kalan ve 1 Mayıs tarihinde deplasmanda oynayacağı Ankara Demirspor maçıyla sezonu tamamlayacak Siyah Kırmızılılar, 2022-2023 sezonunda ise 3. Lig'de mücadele etmeye hazırlanacak.

HIZLI BAŞLADI
Diğer taraftan Eskişehirspor'un prestij, Nazilli Belediyespor'un ise zor da olsa Play-Off umutlarını korumak için verdiği mücadelede, her iki takım da oyuna hızlı başladı. Yüksek tempoda geçen karşılaşmada, ilk tehlikeli atak Eskişehirspor'dan geldi.

BERKAY KAÇIRDI
13. dakikada Onur Arı, sol çaprazda rakiple girdiği ikili mücadelede korner çizgisine yakın yerden meşin yuvarlağı kaptı. Altıpas önüne yerden pasında Berkay Tanır savunmanın müdahalesiyle karşılaşınca vuruşunda top üstten auta çıktı.

SEZGİN VEDA ETTİ
Karşılaşmanın 16. dakikasında ise 277. kez Siyah Kırmızılı formayı giyen Sezgin Coşkun, yerini Arda Okumuş'a bırakarak alkışlar içinde futbol kariyerine son verdi.

EFEHAN ÇELDİ
Dakika 19'da Aytaç'ın ortasında Bünyamin Cesur'un ceza sahası içinden vurduğu kafa şutunu, file bekçimiz Efehan mükemmel şekilde kornere çeldi.

PERDEYİ NAZİLLİ AÇTI
Karşılaşmanın 24. dakikasında Mert Çapar ceza sahası içinde sert vurdu, Efehan Kaptan'ın çeldiği topu, Aytaç tekrar ceza sahasına ortaladı, Mert Çapar bu kez kafayla tamamlayarak topu ağlara gönderdi. 0-1

HASAN ALP BERABERLİK GOLÜNÜ ATTI
Karşılaşmanın 43. dakikasında ceza sahası önünde Berkay, Tolga verkaçıyla başlayan pozisyonda Arda Okumuş'un pasında Hasan Alp sol çaprazdan plase bir vuruşla topu ağlara göndererek beraberlik golünü kaydetti. 1-1

NAZİLLİ İKİNCİ GOLÜ BULDU
Karşılaşmanın iki dakikalık uzatma bölümünde ise sağ çaprazdan ceza sahasına giren Aytaç Deniz, kaleci Efehan'ın kapattığı ön direkte, sert bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi. 1-2

NET POZİSYON KAÇTI
Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan Eskişehirspor 52. dakikada Berkay Tanır ile gole çok yaklaştı. Savunmanın hatasında topu önünde bulan ve ceza sahasına kadar giren Berkay'ın, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden şutunu kaleci Zekeriya çeldi.

FÜZE AĞLARLA BULUŞTU
Maçın 57. dakikasında yaklaşık 25 metreden kaleye sert bir şut gönderen Bünyamin Cesur'un füzesi, üst ağlarla buluştu. 1-3

DİREĞE TAKILDIK
Karşılaşmanın 63. dakikasında Doğukan Ünal'ın sağ köşeden ağlara doğru gönderdiği topu kaleci son anda çelerken, 66. dakikada ise Onur Arı'nın kaleciyi geçen şutu yan direkten döndü.

NAZİLLİ DÖRTLEDİ
79. dakikada Bünyamin Cezur, Nazilli Belediye adına 4. golü ağlara göndererek skoru 1-4 yaptı.

ONUR FARKI 2'YE İNDİRDİ
80. dakikada Onur Arı, ceza sahası içinde plase bir vuruşla meşin yuvarlağı sol köşeden ağlara göndererek farkı 2'ye indirerek karşılaşmanın skorunu belirledi. 2-4

PERDEYİ NAZİLLİ KAPATTI
Karşılaşmanın 81. dakikasında oyuna giren Berkay Aydoğmuş, 85. dakikada takımı adına 5. golü ağlara göndererek maçın skorunu belirledi. 2-5