OĞUL ARAT'TAN TEŞEKKÜR
Anma törenine Aydın Arat'ın eşi Ayfer Arat, oğlu Kürşat Arat, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan ve Demokrat partililer katıldı. Anma törenin Arat'ın ruhuna Kuranı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Programda konuşan Aydın Arat'ın oğlu Kürşat Arat anma törenine katılan herkese teşekkür ederek, 'Burada ailesi olarak biz arkadaşları, hemşerileri, çalışma arkadaşları hepiniz buradasınız. Bizi ziyadesiyle memnun ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. Üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen bu kadar insanın burada toplanması babamın yaptığı hizmetlerin şehirde bir karşılık gördüğünün göstergesidir. Hepinize çok teşekkür ederim' dedi.

HEP SEVGİ GÖRDÜM
Arat'ın eşi Ayfer Arat'ta Eskişehir'de hep sevgi ve saygı gördüğünü belirterek, 'Zamanını burada harcayan, Aydın Arat'a rahmet göderen herkese çok teşekkür ederim. Hepinizi minnetle anıyorum. Eskişehir vatanımız artık. Ben aslen Karadenizliyim ama beni de herkes Eskişehirli biliyor. Burada gördüğü sevgiyi hayatım boyunca hep yaşayacağım. Çünkü hep sevgi ve saygı gördüm. Çok sağ olun, eksik olmayın çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI
Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan da Arat'ın Eskişehir'in kalkınmasında önemli hizmetler yaptığına dikkat çekerek, 'Aydın Bey'in hayatını okumak isterseniz herhalde üzerinden birkaç tez yazabilirsiniz. Hayatı mücadeleyle geçmiş. Aydın Bey'in hizmetlerini anlatmaya gerek yok, herkes biliyor. 3 buçuk yılda yapılan hizmet Eskişehir'in kalkınmasında en önemli adımdır. Aydın Arat'a olan sevgi her geçen gün artmaktadır, artmaya da devam edecektir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim' ifadelerine yer verdi. Anma programı Aydın Arat'ın anısına onun çok sevdiği Haşhaşlı ve Patatesli gözleme ikramı ile sona erdi. HM