Daha önce siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarıyla imzalanan taahhüt metni, bu kez Eskişehir'de bulunan akademik odaların başkan ve temsilcileriyle imzalandı. İmza töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan ve ayrımcılığın ilk olarak dilde başladığını ifade eden Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Hüseyin Akçar, 'Bundan sonra milletvekilleriyle devam edecek olan ayrımcı dili terk et projemizin tüm Türkiye'ye yayılmasını ve örnek olmasını temenni ediyorum' dedi.

KUTUPLAŞMA VE AYRIMCILIK ARTTI
Projenin tüm Türkiye'ye ve barolara örnek teşkil etmesini istediklerini söyleyen Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, 'Son yıllarda özellikle siyasetten kaynaklanan sebeplerle ülkemizde kutuplaşma ve ayrışmanın yaşandığının hepimiz şahidiz. Burada bir misyon üstlenerek böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Çünkü biz de bu ülkede yaşayan yurttaşlar olarak, ülkemizi seven insanlar olarak ülkemizde huzur ve barış istiyoruz. İnsanların ayrıştırılmadan, ötekileştirilmeden, yaşam şekliyle, inancıyla, inançsızlığıyla, cinsiyetiyle herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan karşılıklı saygı çerçevesinde huzurlu bir toplum inşa edilmesini istediğimiz için böyle bir projeyi hayata geçirmeye ihtiyaç duyduk. Eskişehir Barosu tarafından hayata geçirilen bu proje bir ilk. Bizim amacımız bu projenin tüm Türkiye'ye yayılması. Çünkü gerçekten ülkede huzur ve barışı istiyorsak karşılıklı saygı çerçevesinde bir yaşam istiyorsak ayrımcı dili terk etmemiz gerekiyor. Herhangi bir ayrım yapmadan herkesi davet edip buraya gelmelerini bekledik ve önemsedik' diye konuştu. HM

Ayrımcı Dili Terk Et Taahhüt Metni'ne imza atan akademik odalar: Eskişehir Diş Hekimleri Odası, Eskişehir Eczacılar Odası, Eskişehir Noter Odası, Eskişehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Veteriner Hekimler Odası, Eskişehir Yeminli Mali Müşavirler Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Harita Kadastro Mühendisleri Odası Eskişehir Temsilciği, İç Mimarlar Odası Eskişehir Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Kimya Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Maden Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Meteoroloji Mühendisleri Odası Eskişehir Temsilciliği, Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Eskişehir Sanayi Odası.