Bakanlığın pandemide sınıfta kaldığını söyleyen Alkan, 'Okullara yeterince ödenek gönderilmemiştir. Veliler olmazsa okullar temel giderini karşılayamaz durumdadır' dedi.
Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'e verdikleri karneyi paylaştı. MEB'in yanlış politikaları mutsuz öğrenci ve eğitim çalışanları yarattığına dikkat çeken Alkan, 'En temel sorun bugün, okullarda yaşanan yoğun dinselleşme ve eğitimi ticarileştirme uygulamalarıdır. İktidarın, siyasal ideolojik hedeflere uygun olarak aldığı bilim karşıtı kararlar, cumhuriyetin bütün kazanımlarını neredeyse ortadan kaldırmıştır' diye konuştu.

GENÇLERİN HAYALLERİNİ YOK ETTİ
MEB'in başarısız olma nedenlerini sıralayan Alkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ''Pandemi ile mücadelede bütün yük öğretmen ve velilere yıkılmıştır. Okullara yeterince ödenek gönderilmemiştir. Veliler olmazsa okullar bugün hiçbir temel giderini karşılayamaz durumdadır. Pandemi sürecinde kalabalık sınıflar, yardımcı hizmetli sorunu ve hijyen meselesi çözülmemiştir. Laik eğitimden uzaklaşılmıştır. Cemaatler ve tarikatlar devletin eğitim işlevini üstlenmiştir. Çocuk işçiler ve gelinler sorunu çözülmemiş, emek sömürüsü MESEM eliyle daha da yaygın hale getirilmiştir. Kadrolaşma hat safhadadır. KPSS de yaşanan mülakat rezaleti öğretmen alımı sorununu tekrar gündeme getirmiştir. Öğretmenlerin büyük bir kısmının istemediği Meslek Kanunu çıkardığı için başarısızdır. Öğrencileri mutsuz eden sınavları kaldırılmadığı için başarısızdır. Kamusal eğitim yok edildiği için başarısızdır. Gençliğin hayallerini yok ettiği için başarısızdır.' HM