Bu ortamı çok özlemiştik
ETB Başkanı Murat Diri, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk olarak kamp ortamına değinen Diri, 'Bu tür kamp ortamını yıllardır çok özlemiştik. Kampa geldiğimizde takımın takım olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gözlemledik. Takımdaki atmosfer güzel, arkadaşlık oluşmaya başlamış ve yeni gelen arkadaşlarımızla artık takımda birçok abimiz oldu. Özlediğimiz kamp ortamı yaşanıyor. ES TV sayesinde taraftarımız da kampımızı takip edebiliyor. Programlar yapıyorsunuz, antrenmanları ve hazırlık maçlarını canlı verdiniz. Bu sayede insanlarda bir şeylerin düzelmeye başladığı umudu dirilmeye başladı' dedi.

Derince maçında anladık
Derince maçında kulübün mevcut şekilde yaşama ihtimalinin olmadığını gördüklerini belirten Diri, 'Derince maçının öncesinde, mevcut ekonomik sorunlar içinde transferi açamayacağımızı düşündük. Böyle paramız olmadığı için transferi açmak yerine çocuklara sahip çıkalım gibi bir düşünce içerisindeydik. Derince maçı ile gördük ki bu şekilde Eskişehirspor'un yaşama ihtimali yok. Maçtan sonra Erkan Başkan ve ben birkaç görüşmeler yaptık, nasıl bir yolda ilerleyeceğimizi belirledik. Avukat futbolcu kim varsa birebir, Denizli, Ankara, Bursa nerede görüşülecek insan varsa oraya gittik' ifadelerini kullandı.

Pazarlık dahi yapılmamış
Pazarlık dahi yapılmamış kişilerle karşılaştıklarını aktaran Diri, 'Kongrede 1 milyon 600 bine transfer açılır denmişti ama böyle bir tablo ile karşı karşıya değildik. Bir kısmı ile pazarlık da yapılmamış, konuşulmuş, kimisi demiş ki para almadan imza vermem, denilmiş ki tamam. Pazarlık dahi olmamış. Afaki rakamlar belirlenmiş. Biz de şaşırdık ama bununla kaybedecek vaktimiz yoktu. Hakan Çinemre ve Erdal Akdari ile yüz yüze görüştük. Kıvanç'a, Aykut'a gittik, avukatlara, federasyona gittik…' dedi.

Bizi sahipsiz bırakmadılar
Ali İhsan Alkaş ve Sinan Özeçoğlu'nun desteklerinden bahseden Diri, 'Ali İhsan bey Trabzonspor dosyasını, Eskişehir'de o kadar adam olmasına rağmen gelip kapattı. Bunun haricinde dedi ki Çifteler'de benim dairem var. Bize o zaman daire verdi. Satabilirseniz satın, transferi açabilmek için kullanın dedi. Valimizin ön ayak olması ile bir daire satıldı. Senet olarak alındı 1 buçuk milyon gibi. O senedi paraya çevirmeliydik, eski başkanlarımızdan Sinan Özeçoğlu'nun kapısını çaldık. O da Allah razı olsun mücadelemize destek olacağını söyledi. 800 bin TL gibi bir para lazımdı, sorgusuz sualsiz parayı verdi. Tabi biz sonrasında gelen senetlerden Sinan Başkanımıza o paranın karşılığını verdik. Çaresiz dolaşırken Sinan Başkan bizi sahipsiz bırakmadı' dedi.

Es Es'in en kamus talihi
Trabzonspor dosyasından bahseden Diri, 'Hesapta olmayan şeyler çıktı, Fatih Baturaygil bizi Tan bey ile tanıştırdı, Tan bey mücadelemize maddi destekte bulundu ve sona geldik. Ali İhsan Bey de Trabzonspor dosyasını kapatmak için bekliyordu ancak Trabzon da ekonomik anlamda zor günler geçiriyorlar Allah yardımcıları olsun. Biz iyi biliriz o zorlukları. Trabzon'un hesaplarında icra olduğu için Eskişehirspor'dan rica ettiler. Parayı farklı bir hesaba yatırın dediler. Anadolu Yıldızı payesini almış bir kulüp olarak düşene tekme atmadık elimizi uzattık. Trabzonspor dosyasını kapattık. Ardından son dakikada bir sıkıntı çıktı bunu da Eyüpspor başkanı 'Eskişehirspor yaşasın' diyerek çözdü. Bulduğumuz destekler hep şehir dışından. Eskişehirspor'un en kamus talihi belki de Eskişehir'de kurulması' şeklinde konuştu.

Kaos çıkarmak zorundaydık
'Önceki yönetime transferi açamayacakları yönünde konuşmam oldu' diyen Diri, 'Biz daha önce İcra Kurulu'nda Fuat Çapa ile birlikte transferi açmış ve bir şeyleri görmüştük. Fuat Çapa bize o zaman bir şeyleri öğretmişti. Şimdi burada bir kaos yaratılması gerekiyordu ve ben bu kaosu yarattım. Bunu yapmamız gerekiyordu. Suni bir kaos olmasını istedim. Karşıyaka maçından sonra kongre kararı alınması, İcra Kurulu gibi bir yapı oluşturulup bir hikaye yazılması lazımdı. Çünkü çok direten insan vardı. Tabi o zaman Mehmet başkan tarafından kabul görmedi. Farklı şekillerde de sağlıklı ve şeffaf bilgiler alamadığımız için Eskişehirspor menfaatleri gereği o dönem bu kaosu çıkarmak zorundaydık' şeklinde konuştu.

Başkanlarla karşı karşıya geldim
Eskişehirspor sevdasının her şeyin önüne geçtiğini ifade eden Diri, 'Birçok kulüp başkanımızla karşı karşıya geldim. Hiçbiri ile şahsi meselem olmadı. Eskişehirspor sevdalısıyım o zaman da dedim, hepimiz abi kardeşiz dostuz. Eskişehirspor'a zarar verildiği ya da farklı söylemler gerçekleşmeye başladığında Es Es sevgim, dostluk abilik kardeşliğin önüne geçer. Sonra karşı karşıya gelirsek kimse kusura bakmasın diye söylemiştim. Şimdiye kadar tüm başkanlarla karşı karşıya geldim ama bu hiçbir zaman durup dururken olmadı. Bunu Erkan Koca da yaparsa 'Hadi kalk gidiyoruz' derim. Biz de bunu yaparsak…' dedi.

Nefer reklamı verdik
Tribün olarak Eskişehirspor'a reklam verdiklerini ifade eden Diri, 'Gururla açıklamak istiyorum, Eskişehirspor'un bu kadar terk edilmiş, değersizleştirilmeye çalışıldığı noktada, şehrin iş adamları, başkanları, önde gelenleri dediklerimizin buraya 20-30-40-50 verdikleri bir ortamda bizler Nefer Tribünü olarak, şehrimize sitem ve duruş göstermek için Eskişehirspor'umuzun formasının koluna 250 bin TL karşılığında Nefer reklamını aldık. Onları kırmak istiyorum aslında ama söylemlerimi seçemiyorum. Biz bir tribün grubu olarak bu kulübe 250 bin TL kaynak sağlayıp formamızın kolunda reklam alabiliyorsak ETO, ESO, Ticaret Borsası, EOSB, Belediyeler çok daha büyük işler yapabilir' ifadelerini kullandı.

Arayıp soran olmadı
Arayıp soran olmadığını belirten Murat Diri, 'Erkan Başkanı arayıp 'Ne yaptınız çocuklar nasıl gidiyor' diye soran tek büyüğümüz Nebi Hatipoğlu başkanımız oldu. O da tesislerimize geldi yardımını yaptı. Hacettepe maçından sonra Sinan başkanımız gelecekti ama deprem felaketinden sonra görüşme gerçekleşemedi. Kazım başkanımızla görüşmeye gittik. Yönetimimiz Vali bey ile görüştü. Zihni başkanın da Erkan başkanı destekleyen maddi manevi çalışmaları oldu. Bunların haricinde yüzümüze bakan halimizi soran kimse yok. Ama bir yere gittiklerinde 'Biz bu şehrin ağabeyleriyiz, büyükleriyiz' demeyi biliyorlar. Artık Eskişehir'de benim gözümde iş adamlığı ayrı, iş insanlığı ayrı. Şehrin ileri gelenleri denen insanların büyük bir kesiminin ben Eskişehir'in menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğine inanmıyorum. Şahsi, koltuklarını korumak için, daha sonraki siyasi planlamasını düşünmek için yapan var. Biz artık baklavaya doyduk. Artık daha ciddi, daha resmi, maddi destekler bekliyoruz. Baklavayı alan kulübümüze gelmesin artık' dedi.

Herkes abi ama abilik yapan yok
'Destek olmamalarının nedeni kibir' diyen Diri, 'Bizler burada olmak için çırpınan insanlar değiliz ki. Sizin gibi insanlar olmadığı için biz buradayız. Siz ön plana çıkın biz desteklemekten gurur duyarız, alkışlamakta ellerimiz patlar. Neyden korkuyorsunuz? Alın işte hayat belki de 1 buçuk dakika. Yarın bir gün hepiniz o koltuklardan ineceksiniz. Arkanızdan iyi bilirdik diyelim, yeter yani. Ama bu seçilmişlerde değil seçenlerde bence sıkıntı var. Bu kadar Eskişehir'in sorunlarından uzak insanları başımızın tacı yapmanın bir anlamı yok. Bizim şehirde herkes abi ama bir tane abilik yapan yok' şeklinde konuştu.

İşimiz şimdi başlıyor
Bundan sonra daha çok maddi desteğe ihtiyaç olduğuna Parantez açan Diri, 'Zihni başkan biraz el attı transfer açıldı. En ufak dokunuşları bile ne kadar fark ediyor aslında görmeleri lazım. Sayın Yılmaz Büyükerşen istese 1 ayda sütliman olur Eskişehirspor. Nebi Başkanın söylediği bir proje var imarla ilgili. Bakın transferler yapıldı bundan sonra asıl kulübe para lazım. Yönetimin de bundan sonra rehavete kapılmaması lazım. Transferleri yaptık, kamp ortamı harika gibi şeyler değil, bizim işimiz şimdi başlıyor' ifadelerini kullandı.

Kilit isim Bora İmadoğlu
Avukat Bora İmadoğlu'ndan transferi açmada çok yardım aldıklarını anlatan ETB Başkanı, 'Transferi açma sürecinde kilit isim Bora İmadoğlu'ydu. Bora abi belki bizi böyle güzel yönlendirmese biz transferi açamazdık. Çok şükür Eskişehir'de böyle bir değer var yani. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Avukat Bora abi yapmamamız gerekenleri, yapmamız gerekenleri tek tek kılavuz gibi anlattı' dedi.

Yağmacı ve hırsız doluydu
Tribünlerden de bahseden Diri, 'Eskiden Eskişehirspor tribününde yağmacı, hırsız, tecavüzcüler vardı. O dönemde tribünün önce gelenleri yanına aldığı adama bakmadı. Yanımda güç olsun yeter diye cezaevinden çıkanı yanına aldı. Sonra baktılar ki kendilerine alan kalmadı. Kendileri gitti biz kaldık. Öyle bir ortamda bulunamazdık. Ayrıldık Nefer'i kurduk. Halil başkan o zamanlar bize destek oldu. İşte Eskişehirspor tribünlerinin geldiği durum ortada. Bizden sonra gelecek kardeşlerimiz de inşallah bunu devam ettirir' dedi.

Eskişehirspor'a sahip çıksınlar
ETB Başkanı Diri sözlerini şöyle noktaladı; 'Eskişehirspor taraftarı olarak yapabileceklerimiz belli. Gidebileceğimiz çalabileceğimiz kapı belli. Yönetimdeki arkadaşlarımızın vereceği, toplayacağı şey belli. Kimsenin hayal edemediğini de biz bu süreçte yaptık. Bu yapılamayacak bir şey değil, korkmasınlar, cesur olsunlar, 3'ün 5'in peşine düşmesinler gelsin Eskişehirspor'a sahip çıksınlar. Burası dipsiz kuyu değil. Buranın dibi görülür ama destek olunursa görülür.'