Başlık Bana ait değil…
CNN Türk'te Tarafsız Bölge'den çıkar bir başlık!
CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlügünde gerçekleşen 'Tarafsız Bölge' programında Yılmaz Büyükerşen'in cumhurbaşkanı adaylığı gündeme geldi.
Bedri Baykam, Mete Yarar, Hakan Bayrakçı ve Melek Yiğitel'in yer aldığı programda 'Tek formül Yılmaz Büyükerşen' fikri öne çıktı…
Programda söz alan Bedri Baykam, 'altılı masanın' aday arayışları için 'adaylık konusunda farklı bir fikri olduğunu belirtip şu tespitte bulundu:
-10 yıldan daha fazla zamandır Cumhuriyet Gazetesi'nde İlhan Kesici ya da Yılmaz Büyükerşen cumhurbaşkanı adayı olmalı diye yazdım. İlk ya da ilklerden biriyim bunu yazan, isteyen savunan biriyim. Köprünün altından çok sular geçti elbette…
-Ankara ve İstanbul'u kaybetmek istemediğini bu nedenle de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı koltuğunda kalarak, Ankara ve İstanbul'u kaybetmeden Büyükerşen'in aday yapılması belki de tek formül olabilir!
…/…
Baykam Büyükerşen'in sivri dilli olmadığını akil bir isim olduğuna da dikkat çekerek, Parlementer sisteme geri dönülecekse, Büyükerşen sembolik bir isim olarak Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini de belirtti.


Yazının devamı için linke tıklayın
http://www.anadolugazetesi.com/makale/belki-de-tek-formul-yilmaz-buyukersen-.html