Bilecik'in 3 güzide Beldesi'nden birisi olan Bayırköy Beldesi'ne Belediye Başkanı Mustafa Yaman'ın yoğun çabaları ile yapılması planlanan TOKİ ve halı sahaya ilişkin tüm aşamalar tamamlandı.
Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman'ın Bayırköyspor'u BAL'a taşıma noktasında gösterdiği başarı bu yıl tüm Bilecik halkının takdirini kazanmıştı. Başkan Yaman'ın TOKİ ve Halı Saha müjdesi ise kamuoyunda yine büyük bir başarı olarak nitelendirildi.

'UZUN ZAMANDAN BERİ TAKİBİNİ YAPIYORDUK'
Bayırköy'e yapılacak olan 100 konutluk TOKİ ile Bilecik çevresinde olmayan ve Eylül ayında bititşmesi planlanan halı sahaya ilişkin Es Tv'ye özel açıklamalarda bulunan Başkan Yaman şunları aktardı:
'Öncelikle 60 tane 2+1, 40 tane 3+1'den oluşan 100 konutluk bir projemiz var. Uzun zamandan beri takibini yapıyorduk. En son TOKİ Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeden sonra da 19 Ekim'de ihaleye çıkma müjdesini halkımıza verdik. Burada 2+1 ile 3+1'in şartları zaman içinde ihaleden sonra sonuçlanacak. Vatandaşımız bu konuda, 'kaça mal olacak?' sordukları soruların cevabını ihale bittikten sonra öğrenecekler.
Burada işin güzel bir tarafı var. Bayırköy'deki bu projeye katılacak kardeşlerimizin Belediye Meclisi'mizden yer ile ilgili her hangi bir ücret talep etmeyeceğimizi söyledik. Buda yaklaşık, bizim hesaplarımıza göre; daire başına 40 bin liraya mal oluyor. Buda çok ciddi bir katkı olacak vatandaşlarımıza Hatta en son TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde, 'Gerçekten bu parayı istemiyor musunuz?' dendindiğinde biz vatandaşlarımızın adına böyle bir meblağı almayacağımızı TOKİ'ye devrettiğimizi söyledik. İnşallah TOKİ ihale olduktan sonra hızlı bir şekilde yapımına başlar. Tabi ki bizdeki ilk izlenimleri talebin yoğun olacağı yönünde. Bu talepler yoğun olduğunda sayı 100'ü geçtiğinde ne yapacağız? Bununla ilgili de yeni bir çalışma başlattık. İnşallah o sayıları gördükten sonra yine beldemizin içinde, yerleşim yerine uzak olmayan iki tane alanımız var. Biri vatandaşımıza ait, birisi Belediyemize ait olan oraları da imara açaraktan oralarda ihtiyaç olan konut sayısını da tamamlamaya gayret edeceğiz.

'BİLECİK VE ÇEVRESİNDE OLMAYAN HALI SAHAMIZI BİTİRMEK ÜZEREYİZ'
Özellikle vatandaşlarımıza böyle bir fırsatı kaçırmamalarını, Bayırköy'de yaşamanın artık eskisinden daha güzel ve kolay olduğunu belirtmek istiyorum. İşte; havuzumuzdan, kapalı spor salonumuza, göletimizden en son devreye alacağımız bununda müjdesini verelerim; yaklaşık 1 ay sonra Bilecik ve çevresinde olmayan halı sahamızı bitirmek üzereyiz. Yapmayı planladığımız bu TOKİ konutlarımızın hemen yakınında. Yani 35 bin metre kare bir piknik ve mesire alanımız var buda o alana yakın. Yani site içerisinde güzel bir mekanları olacak. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kendi başına ev yapma planları hayalini kuran, ellerindeki imkanları yetiştiremeyen vatandaşlarımız için avantajlı bir proje olacak. İnşallah bunların devamı da gelecek. Allah nasip ederse bunların bittiğini de görmek bizleri mutlu edecek.'