Bilecik Belediyesi iştiraki Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk E.'nin, bir müteahhitten bina ruhsat bedeli ve iş takibi için rüşvet istediğinin iddiaları üzerine, 19 Ocak'ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.
Belediyedeki odasında suçüstü yakalanan Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk E.,çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Ardından, İçişleri Bakanlığı soruşturmanın selameti açısından şubat ayında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı. Diğer yandan da Belediye Başkanı Semih Şahin partisince 'parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle' ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

OY ÇOKLUĞU İLE İHRAÇ EDİLDİ
Aradan geçen süre zarfından CHP Yüksek Disiplin Kurulu Kararını verdi. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin Yüksek, Disiplin Kurulu kararı ile CHP'den ihraç edildi. Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in kesin ihracına oyçokluğu ile karar verildiğini açıkladı. HM