Basın mensuplarıyla bir araya gelerek CHP Bilecik Milletvekilliğe aday adayı olduğunu açıklayan İsmail Cinoğlu, yeni yüzlerin yeni enerjilerin bu şehirde olmasının zamanının geldiğini kaydetti.
Cinoğlu konuşmasına şu sözlerle başladı: 'Sevgili hemşerilerim, değerli partililerim, sevgili büyüklerim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferi olarak partimizi bir adım daha ileriye götürmek, gücüne güç katmak amacıyla,yüzyılımızın en önemli seçimlerinden biri olan 2023 seçimlerinde adaylık sürecimi başlattığımı siz kamuoyunda dostlarımla, partililerimle paylaşmak istiyorum.'

'HER KESİMDEN OY ALIRIM'
Neden aday adayı olduğuna ilişkin de konuşan Cinoğlu, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:
'Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kesiminden oy alabileceği; köylüsünden, kentlisine, gencinden, sağından-solundan her yerinden oy alabileceği tek aday olduğumu düşünüyorum. Bilecik'te birinci parti olmadığım müddetçe siyasi hayatımı başarısızlık olarak kabul eder, ikinci dönem aday olmamayı da taahhüt ediyorum.

'DESTAN YAZMAK İÇİN VARIM'
Değerli dostlarım, sonuç olarak birlik beraberlik içerisinde partimiz 2023 seçiminde Türkiye'de değişime nasıl ihtiyacı olduğunu düşünüyorsa ilimizde de bu ihtiyacı karşılık verebileceğimi düşündüğüm için naçizane karşınızdayım. Bir evladınız olarak karşınızdayım, samimiyetimi bilen bilir. Bu memlekete hayatımızın son çeyreğinde tecrübelerimi, birikimlerimi, enerjimi, Göl Dağı'ndan Meryem Dağı'na Abbaslığı'na, sokaklarında, kentlerinde Cumhuriyet Halk Partisi geliyor, bizim çocuklar geliyor, bizim aslanlarımız geliyor diyerek bir destan yazmak için varım.
Bu konuda desteklerinizi bekliyorum, Bilecik halkına sevgilimi, saygılarımı sunuyorum.' HM