Bilecik'in tarımsal üretim merkezi konumunda olan Gölpazarı İlçesi'nde Belediye Başkanı Hayri Suer'in bizzat yakından takip ettiği turizm çalışmaları iyiden iyiye hız kazandı.
İlçenin tarihi yapıları Taş Han ve Mihalgazi Cami'si ile bölgedeki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. Tarihi Taş Han Meydanında konuşan ve yürütülen turizm çalışmalarını sivil mimari ve modern mimari olarak ikiye ayırdıklarını aktaran Başkan Suer şunları söyledi:
'Bu bulunduğumuz alan tarihi Taş Han meydanımız. Özellikle Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi Mihalgazi Hamamımızın, Mihalgazi Cami'mizin olduğu ve bir kervansaray olan Taş Hanımızın olduğu çok kadim, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış oldukça müstesna bir alandayız. Biz de Gölpazarı Belediyesi olarak bu meydanın kadrini ve kıymetini biliyoruz. Bu dokuyu korumak, bu dokuyu yaşatmak ve buradaki özellikle sivil mimari ve tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmak ve bunları geleceğe taşımak adına önemli projelere imza atıyoruz.
Biz belediye olarak projelerimizi ikiye ayırıyoruz:
1-Sivil mimari çalışmalarımız.
2- Modern mimari çalışmalarımız.
Özellikle sivil mimari çalışmaları adına bu alanda; tarihi evlerimizi, tarihi konaklarımızı restore ediyoruz. Aynı zamanda da arkamda görmüş olduğunuz sokakta da sokak sağlıklaştırması yapıyoruz. Bunu Gölpazarı Belediyesi olarak 3'e ayırdık. Bu alanı kapsayan 1.etap bitti. Fakat 2. ve 3. etap dediğimiz yani Mihalgazi Cami'mizin arka sokakları, hamamımızın arka sokakları ve onları çevreleyen tüm evleri sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile bu eserlerimize yakışır bir çevreye inşallah büründürmüş olacağız.
Gölpazarı artık hedefini tamamen turizme çevirdi. Burada hem tarıma dayalı hem tarihe dayalı hem de kültürümüze dayalı yeni bir turizm hamlesi yapıyoruz. Tabi ki bunu zenginleştireceğiz. İnşallah çalışmalarımızın içine termal turizmi de katarak Gölpazarı İlçemizin Bilecik'te turizm pastasından daha büyük bir pay almasını sağlayarak ilçemizin turizm gelirlerini de artırmak hedefimizdir.'