Önceki gün akşam saat 21.00 sıralarında başlayan ve rüzgar ile karışık yağan sağanak Bilecik'te sel baskınları oluşturdu. Birçok ev ve iş yerini su basarken, merkez Atatürk Bulvarı üzeri adeta göle döndü. Yaklaşık 1 saat boyunca etkili olan sağanak yağış sonrası Bilecik Belediyesi'ne bağlı ekipler oluşan sel baskınları ve yollardaki çökmelere karşı mücadelede yoğun mesai harcadı.
Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı Başkan Yardımcıları Ahmet Gürses ve Vedat Kazıcı ile sahaya inerken, 200 personelin katılımı ile gerçekleşen yol açma ve su tahliye işlemlerini yerinde takip etti.

'200 PERSONEL İLE SAHADAYIZ'
Başkan Vekili Subaşı, vatandaşlara yaşanan afet dolayısıyla geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu açıklamasında şunları söyledi: Değerli Bilecikli vatandaşlarımız, bu akşam yine çok büyük bir boyutta sel felaketi yaşadık. Son zamanların en büyük sek felaketiydi. AFAD boyutunda bir yağış aldık. Bizler, yaklaşık 200 personelimiz ile sahadayız, çalışmalara devam ediyoruz. Siz değerli vatandaşlarımızdan ricamız komşularınıza el uzatın ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız eğer varsa lütfen bize ulaşın. Onlara kalacak yer temin etmek istiyoruz. Sizden ricamız, dere yataklarından uzak kalmanız. Çünkü, sizlerinde bildiği gibi, yağış sabaha kadar devam edecek. Lütfen dolgu alanlarından uzak durun çünkü oralarda yağıştan dolayı boşalmalar meydana geldi. Hepimize çok büyük geçmiş olsun.'