HAYATA GEÇTİ
Milli Egemenlik Parkı yanındaki tesiste hayata geçirilen 'Engelli Mola Merkezi'nin açılışına Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Milletvekili Yaşar Tüzün, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Bilecik Yeşilay Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Bilecik Engelsizim Yaşam Derneği Başkanı Halit Altıntaş açılış öncesi yaptığı konuşmada 4-5 yıldır bu proje üzerinde mücadele ettiklerini aktardı.

'EN SONUNDA BAŞARDIK'
Başkan Altıntaş, 'Aşağı-yukarı 4-5 seneden beri bu işi başarmak için mücadele ettik. En sonunda engelli arkadaşlarımızı, barınabilecekleri yere geçte olsa kavuşturmuş olduk. Burada emeği geçen başta Belediye Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyoruz.' dedi.

GURUR DUYDUM
Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı ise, engelli bireylere yönelik çok anlamlı bir hizmeti hayata geçirdiklerine vurgu yaparak, 'Engelli Mola Merkezi'nin çalışma sistemine yönelik bilgiler verdi. Engelli olmanın bir eksiklik değil farklılık olduğunu kaydeden Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, şunları kaydetti: 'Sosyal belediyecilik anlamında güzel bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli kavramı bir eksiklik değil bir farklılıktır. Bir toplumun medeniyet seviyesi engelli bireylere verdikleri değer ile ölçülür. Engellilik bireysel bir sorun değildir. Engellilik; kalıcı engelli politikalar yerine geçici altı doldurulmamış ve günü kurtarmaya yönelik politikaların sebep olduğu toplumsal bir sorundur. Birçok proje arasında beni en çok heyecanlandıran, en çok duygulandıran, en özel hissettiren işlerden birisini hayata geçirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Ekip arkadaşlarıma, emeği geçen tüm belediye personeline ve en çokta sizlere teşekkür ederim. Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı'nın konuşmasının ardından 'Engelli Mola Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi. Ardından 'Engelli Mola Merkezi' gezildi.