Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremler sonrası Bilecik kamuoyunda da deprem tartışmaları başladı. Jeoloji Mühendisi Muharrem Tüfekçioğlu Bilecik'in deprem haritasını gözler önüne serdi. Bilecik'in 1'inci ve 2'inci deprem bölgesinin ortasında kaldığına dikkat çeken Tüfekçioğlu, 'Bilecik'in kuzeyinde bilhassa, Gölpazarı ve Osmaneli'nin kuzeyinde, İznik'ten başlamak şartıyla Çerkeşli, Mekece, Pamukova ve Geyve ile devam eden bir aktif fayımız var. Güney bölgemizde de İnegöl'den başlayan; Erikli, Dodurga ve İnönü ve Eskişehir'e devam eden bir fayın arasında kalmaktayız. Mesafeler bazında yapılan matematiksel hesaplar yine de oluşabilecek 6 buçuk- 7 büyüklüğün arasında bir deprem üretebilirler. Aynı zamanda ilimizin 1'inci ve 2'nci deprem bölgeleri diye ayrımı var. Bilecik iki kısmı da tam ortasında bölüşmüş bir halde. Ama insanlar gönül rahatlığıyla zeminsen bazda Bilecik'e güvensinler.' şeklinde konuştu.

GÖREVLERİNİ YAPSINLAR
Bilecik'teki denetimler noktasında da görüş belirten Tüfekçioğlu, belediyelere çağrıda bulundu. Tüfekçioğlu, 'Bilecik'teki denetimler dört dörtlük mü değil. Belli bir oranda yapılıyor. Ama benim şahsi düşüncem, yetersiz. Zaten böyle bir deprem sonrasında, bu acıların içerisinde bundan sonra aynı şeyler devam etmemeli. Kurumlar üzerine düşen görevleri yapmalı. Devlet üzerine düşen görevi yapmalı. Bu arada Bilecik Belediyesi'nde bile 3 sene evvelinden bir yerbilimci Jeofizik Mühendisini denetim için aldık, bizleri denetliyorlar. Bu bölgede yer bilimleri bazında en iyi denetlenen Bilecik Belediyesi tarafından yapılıyor. İkincisi Bozüyük Belediyesi'nde kısmen yapılıyor. Diğer belediyelerimizde bizim meslektaşlara yani Jeoloji Mühendislerine, Jeofizik Mühendislerine bizim yönetici arkadaşlar değer vermiyorlar.' dedi.

HANGİ KURUM TEHLİKEDE?
'Şu anda Bilecik'te kamu kurumu olarak raporlu, yıkılması gerekiyor ama hizmet veriyor.' diyen Tüfekçioğlu, 'Yarın oralarda bir şeyler olursa Allah göstermesin bunun hesabını kim verecek? Bunu da devleti yönetenlere söylüyorum.' sitemini de dile getirdi.

İNSANLARIN CANI ÖNEMİ
İmar Affı'na da eleştiriler getiren Tüfekçioğlu, 'Aynı zamanda İmar Affı'nda hiçbir araştırma yapılmaksızın herkes bir af ile beraber bir şeyler elde etti. Sağlam mı değil mi, insanlar yaşıyor orada. Yan, insanların canı mı önemli yoksa başka bir şeyler mi önemli? Bunlara da dikkat edilmeli diye düşünüyorum.' sözleri ile konuşmasını sonlandırdı. HM