TEMELLERİ ATILDI
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara'nın destekleriyle Odunpazarı Belediyesi tarafından Vadişehir Mahallesi'ne yapılacak olan Ahmet Ara Engelsiz Bakımevi ve Kreşi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ETO Başkanı Metin Güler, ETO Meclis Başkanı ve aynı zamanda kreşin bağışçısı olan Halil İbrahim Ara, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıfat Edizkan, Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi (EMKO) Başkanı Ahmet Yıldız ve birçok vatandaş katıldı.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

Açılış töreninde konuşan Halil İbrahim Ara, temel atma töreninin kendisi ve ailesi için çok büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, 'Bugün benim ve ailem için çok önemli bir gün. Sevgili oğlum Ahmet Ara'nın adını taşıyacak bu güzel eserin temel atma töreni için hep birlikte burada toplanmış bulunmaktayız. Bu kreş uzun süreden beri ailemizin yaşama geçirmek istediği bir projeydi. Ne mutlu ki Odunpazarı Belediyemizin böyle bir kompleks içerisinde bize de bu imkanı sağladığı için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a ve belediye çalışanlarına bize sağladıkları kolaylıklardan dolayı çok teşekkür ediyorum. ESTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal hocama da teşekkür etmek istiyorum. İnşallah en kısa sürede inşaatını bitirip siz dostlarla birlikte olmak dileğiyle' diye konuştu.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ

Kamu ve özel sektör iş birliğinin önemine değinen Metin Güler, 'Gerçekten çok anlamlı bir projeye bugün şahitlik ediyoruz burada. Çokdeğerli dostum, çalışma arkadaşım Halil İbrahim Ara'nın da böyle önemli bir eseri bugün hayata geçireceğiz. Kazım Başkan'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Odunpazarı bölgesi bu anlamda önemli bir bölge haline geldi. Emek çok büyük. Burada 17 dönüm arazi üzerinde farklı farklı komplekslerin içinde olduğu bir bölge haline geliyor burası. Rol model noktasında da özel sektörün vakıf etmek kültürünün de bir örneğidir bu. Özel sektörle kamu beraber çalıştığı sürece bu projeler daha çabuk hayata geçiyor. Kazanmak önemli ama bunu vakıf etmek kültürünü de alışkanlık haline getirmek lazım' şeklinde konuştu.

HER MAHALLEYE BİR KREŞ

Amaçlarının her mahalleye bir kreş açmak olduğunu vurgulayan Kazım Kurt, 'Bugün sevgili arkadaşımız Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Halil İbrahim Ara'nın belediyemizle iş birliği içinde gerçekleştireceği bu yatırımın temelini atacağız. Amacımız belli. Her mahallede bir kreş yapmak. Ancak Türkiye'de her an herkesin engelli olabileceğini ve bu gerçeği de unutmadan hareket eden değerli arkadaşımıza engelli yurttaşlarımız için yapacağımız bu kreşe katkı sunması nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Ahmet Ara ile oturduk konuştuk. Onun adını koyacağımız ve yaşatacağımız bu alanın onun gibi engelli kardeşlerimize büyük katkısı olacağına inanıyorum' dedi.

AYRIMCILIK BİZE YAKIŞMAZ
'Ayrımcılık, ötekileştirmek, dışlamak asla bize yakışmaz' diyen Başkan Kurt, 'Ama bu aynı zamanda bir örnek olacak. Türkiye'de bir belediyenin engelli yurttaşlarımız için kreş açmaya cesaret ettiğini şimdiye kadar görmedik. Çünkü onları toplumun ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmek bizim en doğal görevimizdir. Ama biz bunu daha da geliştirerek sürdüreceğiz. Bu gördüğünüz alan 17 dönümlük bir alan. Arkadaki inşaat yaşlı bakım merkezi inşaatı. İnşallah bu yıl sonuna kadar bitireceğiz. Biz her türlü çalışmayı sivil toplumla birlikte yapmayı düşünüyoruz. Çünkü burada sorunu yaşayan sorunun çözümünü en iyi bilir. Dolayısıyla bu merkezin yönetiminde de engelli derneklerimizin engelli yurttaşlarımızın aktif katılımını bekleyeceğiz. Yönetim anlayışımızı bu doğrultuda geliştireceğiz ve hiç kimsenin engelli olmasını dilemeyiz ama engelli yurttaşlarımızın da eşit bireyler olarak bizim kadar her şeye hakkı olduğunu düşünenlerdeniz. Bunu sağlama imkanı verdiği için ben Halil İbrahim Ara'ya çok büyük teşekkür ediyorum. Örnek bir davranıştır. Bizi cesaretlendirmiştir. Başka türlü çalışmalarda da önümüz açılmıştır. Hemşerilerimizin destekleri olduğu sürece yeni çalışmaları da birlikte gerçekleştiririz diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Daha sonra vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı. HM