HİÇ BİR ZAMAN BÖYLE BİR DİL KULLANILMADI
'Geçtiğimiz hafta bu ülkenin Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı'nın bu ülkenin kadınlarına çürük ve sürtük dediğini duyduk' diyen Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir Cumhurbaşkanı ya da Parti Genel Başkanı bu ülkenin kadınları için böyle bir dil kullanmamıştır' dedi.

KADINLARIN YAŞAMAK İSTİYOR
'Şimdi soruyoruz yargı mensuplarına; AKP Genel Başkanı'na bu hakaret nedeniyle ceza verecek misiniz?' diyen Gaye Usluer, kadınların hakaret değil İstanbul Sözleşmesi ile yaşamayı hak ettiğini söyleyerek, 'İstanbul Sözleşmesi, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele' bir Avrupa Konseyi sözleşmesi. 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan bir uluslararası insan hakları sözleşmesi. 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzalandı. 34 ülkede onaylandı. Bu sözleşme taraf devletleri hukuki olarak bağlayan bir sözleşme. Tarafların sözleşme kapsamında vermiş oldukları taahhütler, bağımsız uzmanlar grubu GREVİO tarafından izlenmekte. Türkiye 24 Kasım 2011'de parlamentosunda oy birliğiyle onaylayan ilk ülke' diye konuştu.

YENİDEN İMZALAYACAĞIZ
7 -14-23 Haziran'da Danıştay 10. Dairesinde İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesiyle ilgili davanın görüleceğini hatırlatan Usluer, 'Bugün siyasi partiler, kadın örgütleri hepsi Danıştay'da. Biz bu ülkenin kadınları olarak hep birlikte itiraz ediyoruz. Keyfiliğe itiraz ediyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar kadınların sesini kısamayacaklar. AKP'nin sandığa gömülmesiyle İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden imzalayacağımıza söz veriyoruz. Bütün muhalefet partilerini, Türkiye'yi yönetmeye talip bütün siyasi partileri İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden imzalayacağız' dedi. HM