TÜRKİYE HER GÜN GÜNDEMDE
Türkiye'nin her toplantıda gündeme geldiği gibi bu yaz dönemi toplantısında da sürekli gündemde olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günay 'Her gün Türkiye gündem oluyor, özellikle Yunanlı parlamenterler söz aldığında Türkiye'ye karşı saldırgan söylemlerine devam ediyorlar. Daha ilk gün Parlamenterler Meclisi açılır açılmaz, Yunanlı parlamenterler 'Türkiye'nin saldırgan davranışı ve Avrupa istikrarının revizyonuna tehditi' başlığı altında acil işler tartışması kapsamında Türkiye konusunu gündeme aldırmaya çalıştılar. Stratejik bir manevra ile oylamalarda engelledik' şeklinde konuştu.

ESKİ YUNAN BAKANA CEVABI GÜNAY VERDİ
Toplantının ikinci günü, eski Dışişleri Bakanları ve Yunan Delegasyon Başkanı Dora Bakoyannis Rusya Avrupa güvenliği konuşulurken Rusya ile Türkiye'yi aynı saldırgan konuma koydu ve Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğine saldırısını, Türkiye'den Yunanistan'ın egemenliğine gelecek saldırı ile örneklendirdi. Bunun üzerine genel kurulda söz alan Prof. Dr. Günay, 'Yunan Delegasyon Başkanı'nın ülkeme karşı asılsız suçlamalarını bir kez daha üzülerek dinledim. Ne yazık ki Yunanlı meslektaşlarımız ikili ve çok taraflı platformları Türkiye'yi suçlamak için kullanmaya devam ediyorlar. İkili sorunları karşılıklı konuşarak çözüm üretmenin daha yapıcı bir yöntem olduğuna inanıyoruz. Aksine onlar bazı sorunların olduğunu inkar etmeye, diyaloga yanaşmamaya ve asılsız suçlamalara devam ediyorlar. Bu yaklaşımın bölge istikrarı için ne kadar doğru olduğunu merak ediyorum. Bu yılın Nisan ayında iki lider, Sayın Erdoğan ve Sayın Miçotakis çok yapıcı bir görüşme yaptılar. Peki, sonra ne oldu da Yunanistan bu saldırgan tavra geçti?' şeklinde cevap verdi.

TEPKİ GÖSTERDİ
Prof. Dr. Günay, provokasyon ile alakalı 'Türk parlamenterleri olarak sakinliğimizi koruyoruz ancak hemen gerekli cevapları veriyoruz. Son günlerde aynı askeri alanda olduğu gibi tam bir provokasyon örneği yaşıyoruz burada. Bizleri provoke edip, diplomasi geleneğinin dışına çıkmamızı ve haklı olduğumuz konularda haksız duruma düşmemizi istiyorlar. Tabiî ki fırsat vermiyoruz' dedi. HM