Başkan Kurt'un ilk adresi Seyitgazi Belediyesi oldu. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ile bir araya gelen Başkan Kurt'un ziyaretine CHP Seyitgazi İlçe Başkanı İsmet Ayrancı, Odunpazarı ve Seyitgazi Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri ve çeşitli mahallelerin muhtarları da katıldı. Uğur Tepe'nin makamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Kurt seçim çalışmalarına Seyitgazi'den başladıklarını söyledi. Ak Parti Hükümeti'nin 20 yıl boyunca Eskişehir için gerekli ve kalıcı bir çalışma yapmadığını kaydeden Başkan Kurt, gerçekleşecek olan seçimlerin önemine dikkat çekti.

2023 SEÇİMLERİNİN STARTINI VERDİK!
Ziyaretin ardından Başkan Kurt, Uğur Tepe, Odunpazarı ve Seyitgazi Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri ile beraber CHP Seyitgazi İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada Seyitgazi İlçe Başkanı İsmet Ayrancı ile bir araya gelen Başkan Kurt, Tepe ve beraberindeki heyet, bir süre seçimler ile ilgili konuştu. Burada konuşma yapan Başkan Kurt, önceki gün CHP Eskişehir İl Başkanda yapılan toplantıda 2023 seçimlerinin startını verdiklerini söyledi.

SİSTEM ARTIK ÇÖKÜYOR
Seçim sistemi ile ilgili de konuşan Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 'Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi oy potansiyeline göre 50+1'lik seçimi kazanma şansı hiç yok. Ama öyle bir yanlış sistem yapıldı ki; hiçbir kimsenin seçim kazanma ihtimali yok. En güçlü olduğunu iddia eden AKP bile şu anda devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen %35 geçemiyor. Hiçbir ankette AKP% 47 oldu %49 oldu diye bir sonuç alınamıyor, çünkü bu sistem yanlış bir sistem ilk düğmeler yanlış düğümlendi, arkasında sürekli yanlış geliyor. Türkiye'ye uymayan bizim Genel Başkan'ın deyimi ile ucube bir sistemi Türkiye'ye getirdiler. Şu anda sonuç almakta zorlanıyorlar. Bu sistem gelirken yapılan referandum da ne diyorlardı; koalisyonlar olmayacak, bürokrasi ortadan kalkacak. Devlet hızlı işleyecek. Kararlar çabuk alınacak. Meclis ön plana çıkacak. Bunların hiçbiri olmadı. Çünkü bu sistem tek adam üzerine kurulmuş. Sayın Erdoğan'a göre dizayn edilmiş. Tayyip Erdoğan rahatsızlandıkça, yaşlandıkça sistem çökmeye başladı' dedi.

FUTBOL TOPU HEDİYE ETTİLER
Başkan Kurt, Tepe, ve beraberindeki heyetin bir sonraki adresleri İyi Parti'nin Seyitgazi İlçe Başkanlığı oldu. Burada İyi Parti Seyitgazi İlçe Başkanı Recep Kılıçarslan ile buluşan Başkan Kurt ve Tepe bir süre Kılıçarslan ile sohbet ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Seyitgazi'deki bir sonraki adres Türkiye Muhtarlar Derneği Seyitgazi Şubesi oldu. Burada Şube Başkanı Erhan Erden ile bir araya gelen Başkan Kurt ve Tepe ardından da Seyitgazi esnafını ve pazarını ziyaret etti. Seyitgazi'de bulunan iş yerlerini ve dükkanları tek tek ziyaret eden Başkan Kurt ve Tepe, esnafa hayırlı işler diledi. Başkan Kurt ve Tepe Seyitgazi Pazarına da giderek, pazarcı esnafı ile bir araya geldi. Başkan Kurt Seyitgazi ziyaretinde bir dönem futbol oynadığı ve başkanlığını yaptığı Seyitgazi Spor Kulübüne futbol topu hediye etti. HM