Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESKİ Genel Kurulu'nda CHP'li Meclis üyelerinin su zammı gündeminde ters düşmesi konusunda, 'Güvenim sarsıldığını da söylemeliyim. Ne olursa olsun farklı oy kullanılması doğru olmadı' dedi...

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, uzun bir süredir Meclis toplantıları dışında konuşmuyordu. Büyükşehir Belediye bütçesi, revizyon imar planları, arsa üretmiyor eleştirileri ile ilgili konuştuk. Nabi Avcı'ya ettiği teşekkürün nedenlerini söyledi. ESKİ Genel kurulunda CHP'li Meclis üyelerinin birbiriyle ters düşmesine bakış açısının nasıl olduğunu de anlattı.

EKONOMİ SIKINTIYA GİRİNCE İRTİCAYA ŞAPKA ÇIKARIYORLAR

-Pandemi, ekonomik darboğaz derken, belediye bütçeleri de oldukça zorlandı. Tüm bunlara Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen nasıl bakıyor? 1999 yılından bu yana belediye başkanısınız. Belediye bütçesi ile ilgili bu kadar zorlandığınız bir dönem oldu mu?

-Elimizden geldiğince Eskişehir halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediye bütçelerini genel bütçeden genel ekonomiden bağımsız düşünemeyiz. Bugünkü durum bana Demokrat Parti'nin son dönemlerini hatırlatıyor. Elbette o zamanki etkenler ile bugünküler farklı…

-Biraz açar mısın bu konuyu?

-Geçmişe sürekli 10'ar yıllık dönemler halinde bakarım…

60-70'ler, 80-90'lar…

10'ar yıllık dönemlerde iktidarlar değişirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi 20 yıl kaldı.

Demokrat Parti'den ANAP'a ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kadar sağ partiler kuvvetli oyla geliyorlar. Geliş amaçlarını da zenginlik ve refah yaratmak. Ancak bir dönem sonra hazine eliyle kendi zenginlerini yaratıyorlar. Ekonomi sıkıntıya girince de irticaya şapka çıkartıyorlar.
Şunu unutmamak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ordudur. Fakirlik ve yoksullukla kazanılmış bir kurtuluş savaşının sonunda ülkeyi kurdu. Atatürk'ün yaptığı Anadolu ihtilalidir. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor.


Yazının tamamı için linke tıklayınız
http://www.anadolugazetesi.com/makale/buyukersen--guvenim-sarsildi.html