Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri ortaklaşa gerçekleştirdikleri mücadeleyi gece gündüz demeden sürdürüyor. Kent genelinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan daha yeşil bir Eskişehir için yeşil alanları kente kazandırırken, diğer yandan da doğayı kirletici unsurlara karşı da mücadele veriyor. Kurum, kuruluş ve kişilerin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda oluşan hafriyat atıkları, inşaat yıkıntıları Keskin Mahallesi'nde bulunan İnşaat Yıkıntı ve Asfalt Atıkları Geri Kazanım Tesisine yönlendiren Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümlere engel olmak için de büyük bir mücadele veriyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığının birlikte gerçekleştirdiği denetimler sonucunda 2020 yılında gelen ihbarlar sonucu 150'ye yakın hafriyat denetimi ve kontrolü yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kabahatler Kanunu'na göre 70 Bin TL'ye yakın cezai işlem uygulandığını belirttiler. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk bölgesinde bulunan alanlara kaçak dökülen atıkların, program dahilinde ekipler tarafından temizlendiğini ifade eden yetkililer, kaçak dökümlerin yaygınlaştığı alanlara tabelalı uyarılar yapıldığını ve bölgenin kontrol altında tutulduğunu belirttiler.

Ekipler tarafından 2021 yılının ilk 2 ayında, birçok farklı noktada yapılan temizlik çalışmalarında 838 ton inşaat ve yıkıntı atığı Keskin İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisine, 326 ton hafriyat toprağı Emirceoğlu Hafriyat Toprağı Depolama Alanına ve 1391 ton karışık atığı da Entegre Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisine taşınarak, bertaraf edildi. Boş alanlara, yollara kaçak dökülmüş olan hafriyat atıklarının temizlik çalışmasına devam eden ekipler, sorumluluk alanlarında kaçak dökülen atıkların bulunduğu diğer alanlarda da temizlik çalışması yapacaklarını bildirdi. Temizliği yapılan alanlara 'Çöp-İnşaat Yıkıntı Atıkları Dökmek Yasaktır' tabelası asılırken, vatandaşlardan kaçak hafriyat dökümlerini ALO 153 numaralı telefona bildirmeleri çağrısında bulunuldu. HM